Datolyás csokoládétorta

| Datolyás csokoládétorta receptek
Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Datolyás csokoládétorta
Adag: 1 tortaforma (6 szelet)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg durvára tört étcsokoládé
1 evőkanál grenadine-szirup
½ teáskanál sütőpor
9 dkg finomliszt
2 nagyobb tojás
12 dkg vaj
1 evőkanál kukoricaszirup
2 evőkanál rizsliszt
A kikenéshez:
kevés vaj
A krémhez:
12 dkg szárított, apróra vágott datolya
2 evőkanál sárgabaracklekvár
3 dkg hámozott, apróra vágott mandula
1 evőkanál narancslé
1 evőkanál nádcukor
A lisztezéshez:
kevés liszt
A meghintéshez:
1 evőkanál porcukor

Elkészítés:

1. A csokoládét, a grenadine- és a kukoricaszirupot hőálló tálban gőz fölé helyezzük, és addig keverjük, amíg a csokoládé teljesen felolvad. A tálat levesszük a gőzről, és a keveréket hagyjuk kihűlni.

2. A vajat és cukrot habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a csokoládét, végül az átszitált búzalisztet, sütőport és rizslisztet.

3. A tésztát 2 kivajazott, kilisztezett, 18 cm átmérőjű tortaformában elosztjuk, a tetejüket elsimítjuk. A 180 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranyszínűre sütjük. A két tortalapot fémrácsra borítva hagyjuk kihűlni.

4. A töltelék hozzávalóit egy lábosban takaréklángon 4-5 percig alaposan keverjük. A kihűlt krémmel megkenjük az egyik tortalapot, majd rátesszük a másikat. A torta tetejét meghintjük porcukorral.

Igen testes édes, nemesrothadásos, magas savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Datolyás csokoládétorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1367 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
Datolyás csokoládétorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
szótár