Csokoládés-narancsos torta



Elkészítés:
1. A cukrot a margarinnal habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és apránként beleszórjuk a lisztet.
2. A tészta egyik feléhez hozzáadjuk a kakaóport és a tejet, majd alaposan összekeverjük. A másik felébe belekeverjük a narancslét és a lereszelt narancshéjat.
3. A kétféle tésztát kanalanként felváltva egy vékonyan kivajazott, 20 cm átmérőjű, magas peremű tortaformába töltjük. Villával kissé egymásba húzzuk a két tésztát, így érhetjük el a márványos hatást. A 190 °C-ra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, vagy amíg a tészta rugalmas lesz. A megsült tortát néhány percig a formában pihentetjük, majd fémrácsra borítva hagyjuk teljesen kihűlni.
4. Az átszitált porcukrot annyi narancslével keverjük össze, hogy sima mázat kapjunk. A torta tetejét bevonjuk a cukormázzal, és hagyjuk megszilárdulni. Az olvasztott csokoládét habzsákba töltjük, és tetszetős mintát nyomunk belőle a tortára.