Csokoládés-narancsos torta

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csokoládés-narancsos torta
Adag: 1 tortaforma (8 szelet)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál átszitált kakaópor
3 evőkanál narancslé
3 db felvert tojás
18 dkg átszitált liszt
2 evőkanál tej
½ db reszelt, héja narancs
18 dkg vaj
vagy
18 dkg margarin
A bevonathoz:
2 evőkanál narancslé
18 dkg porcukor
kevés olvasztott csokoládé

Elkészítés:

1. A cukrot a margarinnal habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és apránként beleszórjuk a lisztet.

2. A tészta egyik feléhez hozzáadjuk a kakaóport és a tejet, majd alaposan összekeverjük. A másik felébe belekeverjük a narancslét és a lereszelt narancshéjat.

3. A kétféle tésztát kanalanként felváltva egy vékonyan kivajazott, 20 cm átmérőjű, magas peremű tortaformába töltjük. Villával kissé egymásba húzzuk a két tésztát, így érhetjük el a márványos hatást. A 190 °C-ra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, vagy amíg a tészta rugalmas lesz. A megsült tortát néhány percig a formában pihentetjük, majd fémrácsra borítva hagyjuk teljesen kihűlni.

4. Az átszitált porcukrot annyi narancslével keverjük össze, hogy sima mázat kapjunk. A torta tetejét bevonjuk a cukormázzal, és hagyjuk megszilárdulni. Az olvasztott csokoládét habzsákba töltjük, és tetszetős mintát nyomunk belőle a tortára.

Édes, muskotályos fehérbor illik hozzá.
Félédes, fehér habzóbor illik hozzá.
Csokoládés-narancsos torta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1976 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
Csokoládés-narancsos torta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
lexikon