Hullámtorta

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Hullámtorta
Adag: 1 tortaforma (6 szelet)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
vagy
18 dkg olvasztott étcsokoládé
vagy
18 dkg olvasztott tejcsokoládé
5 db tojás
15 dkg liszt
4 dkg kakaópor
18 dkg hámozott, reszelt sárgarépa
5 dkg apróra vágott dió
2 evőkanál kukoricaolaj
18 dkg porcukor
A kikenéshez:
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. A tojásokat és a cukrot egy nagy tálban gőz fölött összekeverjük, és elektromos habverővel felverjük - akkor jó, ha a kiemelt habverő nyomot hagy benne.

2. A krémet levesszük a tűzről, és hozzáadjuk az átszitált lisztet és kakaóport. Jól elkeverjük benne a kinyomkodott reszelt sárgarépát, a diót és a kukoricaolajat.

3. A tésztát vékonyan kivajazott és sütőpapírral bélelt, 20 cm átmérőjű, magas peremű tortaformába öntjük, és a 190 °C-ra előmelegített sütőben 45 percig sütjük. A megsült tésztát kis ideig a formában pihentetjük, majd fémrácsra borítva hagyjuk teljesen kihűlni.

4. A krémsajtot alaposan összekeverjük a porcukorral, majd az olvasztott csokoládéval felverjük. A tortát vízszintesen félbevágjuk, és a csokoládékrém felével megkenjük. A krém másik felével bevonjuk a tetejét, és késsel tarajos hullámokat formálunk rajta. A hűtőben hagyjuk kihűlni, vagy rögtön tálaljuk.

Hullámtorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 949 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
Hullámtorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
facebook