Duplacsokoládés sütemény

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Duplacsokoládés sütemény
Adag: 1 tortaforma (10 szelet)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A bevonathoz:
35 dkg durvára tört étcsokoládé
12 dkg vaj
¾ dl zsíros tejszín
A díszítéshez:
10 dkg durvára tört étcsokoládé
2 evőkanál porcukor
2 evőkanál kakaópor
ízlés szerint csokoládéforgács
A piskótához:
6 dkg kakaópor
18 dkg liszt
másfél teáskanál sütőpor
4 db tojás
23 dkg puha vaj
A töltelékhez:
23 dkg durvára tört fehér csokoládé
2 és fél dl habtejszín

Elkészítés:

1. A töltelékhez a tejszínt felforraljuk. A fehércsokoládét turmixgépben durvára aprítjuk. Hozzáöntjük a tejszínt, és a csokoládéval 10-15 másodpercig turmixoljuk. A keveréket átöntjük egy tálba, és amikor kihűlt, lefedve 120 percre betesszük a mélyhűtőbe. Amikor kivesszük, habverővel habosra verjük.

2. A piskótához a vajat és a cukrot habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd az átszitált lisztet, a sütőport és a kakaóport. A tésztát kivajazott, sütőpapírral bélelt, 20 cm átmérőjű, magas tortaformába töltjük, a tetejét elsimítjuk. A 180 °C-ra előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük, vagy amíg a tészta ruganyos lesz, és nem ragad rá a közepébe szúrt tűre. 5 percig a formában pihentetjük, majd fémrácsra borítva hagyjuk teljesen kihűlni.

3. A bevonathoz a csokoládét megolvasztjuk, és hozzáadjuk a vajat és a tejszínt. Folyamatosan kevergetve hagyjuk kihűlni, amíg kissé megszilárdul. A piskótát vízszintesen háromfelé vágjuk. Az alsó két tortalapot megkenjük a krémmel, majd ráborítjuk a harmadik lapot. A bevonatot a torta tetejére és oldalára kenjük. Lehűtött csokoládéforgáccsal díszítjük, és meghintjük a kakaóporral elkevert porcukorral.

Ha csokoládéforgácsot akarunk készíteni, akkor az étcsokoládét legalább egy órára hűtsük jégbe, majd burgonyahámozóval vagy éles kis késsel minél vékonyabb rétegeket hasítsunk le róla. A csokoládét ne kézzel fogjuk meg, hanem papír közé burkolva tartsuk a másik kezünkben, nehogy a kézmelegtől meglágyuljon.
Duplacsokoládés sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1406 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
Duplacsokoládés sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
hírlevél