Fehér trüffeltorta

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Fehér trüffeltorta
Adag: 1 tortaforma (12 szelet)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db tojás
4 evőkanál kristálycukor
6 dkg liszt
5 dkg olvasztott fehér csokoládé
A díszítéshez:
ízlés szerint kakaópor
ízlés szerint csokoládéforgács
A krémhez:
25 dkg mascarpone
35 dkg durvára tört fehér csokoládé
3 dl zsíros tejszín

Elkészítés:

1. A tojásokat és a cukrot 10 percen át habos, könnyű krémmé verjük, akkor jó, ha a kiemelt habverő nyoma megmarad benne. Az átszitált lisztet fémkanállal a krémhez adjuk, majd belekeverjük a megolvasztott fehér csokoládét. A tésztát kivajazott, sütőpapírral bélelt, 20 cm átmérőjű tortaformába öntjük. A 180 °C-ra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, vagy amíg ruganyosra sül. Előbb a formában pihentetjük, majd fémrácsra borítva hagyjuk teljesen kihűlni.

A kihűlt tortát visszatesszük a formába.

2. A krémhez a tejszínt felforraljuk, közben állandóan keverjük, hogy ne ragadjon le az edény aljára. Kissé lehűtjük, hozzáadjuk a fehér csokoládét, és teljesen felolvasztjuk benne. A tejszínes csokoládét addig keverjük, amíg majdnem kihűl, majd elvegyítjük benne a mascarponét. A krémet a torta tetejére öntjük, és 120 percre a hűtőbe tesszük.

3. A tortát a formából egy tálra helyezzük. A tetejét csokoládéforgácsokkal díszítjük, és kakaóporral meghintjük.

Ha csokoládéforgácsot akarunk készíteni, akkor az étcsokoládét legalább egy órára hűtsük jégbe, majd burgonyahámozóval vagy éles kis késsel minél vékonyabb rétegeket hasítsunk le róla. A csokoládét ne kézzel fogjuk meg, hanem papír közé burkolva tartsuk a másik kezünkben, nehogy a kézmelegtől meglágyuljon.
Fehér trüffeltorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 6076 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
Fehér trüffeltorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
google+