Csokoládétorta kávésziruppal

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csokoládétorta kávésziruppal
Adag: 1 tortaforma (12 szelet)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
23 dkg durvára tört étcsokoládé
12 dkg vaj
1 evőkanál fekete, erős kávé
4 nagyobb tojás
12 dkg nádcukor
6 dkg liszt
2 teáskanál őrölt fahéj
A kikenéshez:
kevés vaj
A sziruphoz:
3 dl fekete, erős kávé
1 rúd fahéj
12 dkg nádcukor

Elkészítés:

1. A csokoládét és a vajat hőálló tálba tesszük, gőz fölött megolvasztjuk, majd a feketekávéval alaposan elkeverjük. A tűzről levéve hagyjuk kihűlni.

2. Egy másik tálban az egész tojásokat és a tojássárgájákat a cukorral habosra verjük. A lisztet és az őrölt fahéjat hozzászitáljuk, a mandulát és a csokoládékrémet belekeverjük. A tésztát egy 20 cm átmérőjű, kivajazott és sütőpapírral bélelt tortaformába töltjük. A 190 °C-ra előmelegített sütőben 35 percig sütjük, vagy amíg már nem ragad rá a közepébe szúrt tűre. A formában hagyjuk kissé kihűlni, majd tálra borítjuk.

3. Amíg a tészta sül, elkészíthetjük a szirupot. A kávét, a cukrot és a fahéjrudat egy vastag aljú edényben takaréklángon felmelegítjük, amíg a cukor elolvad. Ezután 5 percig magasabb hőfokon forraljuk, hogy kissé besűrűsödjön. A keveréket melegen tartjuk. A torta tetejét fogpiszkálóval megkarcoljuk, majd meglocsoljuk a szirup felével, és csokoládéval bevont kávészemekkel díszítjük. Szeletekre vágva tálaljuk, a maradék szirupot kiöntőedényben mellé kínáljuk.

Igen testes édes, nemesrothadásos, magas savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Csokoládétorta kávésziruppal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2143 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
Csokoládétorta kávésziruppal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
hírlevél