Csokoládétorta párizsi krémmel

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csokoládétorta párizsi krémmel
Adag: 1 tortaforma (10 szelet)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg olvasztott étcsokoládé
18 dkg vaj
4 db kissé felvert tojás
20 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
1 evőkanál kakaópor
A díszítéshez:
20 dkg tortabevonó
A párizsi krémhez:
4 és fél dl tejszín

Elkészítés:

1. A vajat a cukorral habosra keverjük. Folyamatosan keverve egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Az átszitált lisztet, a sütőport és a kakaóport, majd az olvasztott csokoládét is beleöntjük.

2. Egy 20 cm átmérőjű kapcsos tortaformát vékonyan kivajazunk, és sütőpapírral kibélelünk. A tésztát beleöntjük, a tetejét elsimítjuk. A 180 °C-ra előmelegített sütőben 40 percig sütjük, vagy amíg rugalmasra szilárdul. A kisült tésztát 5 percig a sütőformában pihentetjük, majd fémrácsra borítva hagyjuk teljesen kihűlni. A kihűlt tortát kettévágjuk.

3. A párizsi krémhez a tejszínt állandóan kevergetve felforraljuk. A csokoládédarabokat beleszórjuk, és teljesen felolvasztjuk benne. A keveréket 5 perc alatt habosra verjük, közben a krém ki is hűl. A krém egyharmadát félretesszük, a maradékkal megtöltjük a tortát, illetve bevonjuk a tetejét és az oldalát.

4. A tortabevonót megolvasztjuk, egy nagy sütőpapírra simítjuk, és hagyjuk kihűlni. A már majdnem megszilárdult csokoládélapot a torta magasságánál kissé szélesebb csíkokra vágjuk, és körbevesszük vele a tortát - a csíkok a végüknél kissé fedjék át egymást.

5. A maradék párizsi krémet habzsákba töltjük, majd hullámmintában a torta tetejére nyomjuk. A tortát tálalás előtt legalább 60 percre hűtőszekrénybe tesszük.

Igen testes édes, nemesrothadásos, magas savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Csokoládétorta párizsi krémmel
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 15255 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
Csokoládétorta párizsi krémmel
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
könyvek