Grillezett zöldségek

Elkészítési idő: 105 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Grillezett zöldségek
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 kisebb karcsú padlizsán
3 db cukkini
6 db gomba
A pácléhez:
1 gerezd zúzott fokhagyma
½ dkg friss, összetépkedett bazsalikomlevél
½ dl olívaolaj
½ dl citromlé

Elkészítés:

1. A padlizsánt ferdén szeletekre vágjuk. Egy rétegben tálcára tesszük, megsózzuk, 15 percig állni hagyjuk. Jól leöblítjük, papírtörlővel leitatjuk. A piros húsú paprikát félbevágjuk, a magokat és az ereket eltávolítjuk, a paprika húsát hosszú, széles darabokra vágjuk. A cukkinit ferdén felszeleteljük. A gombák szárát levágjuk a kalap szélével egy vonalban. Az összes zöldséget nagy tálba tesszük.

2. Zárható üvegben jól összerázzuk az olajat, a citromlét, a bazsalikomot és a fokhagymát. A páclevet a zöldségekre öntjük, és óvatosan összeforgatjuk. Műanyag fóliával lefedve 60 percre a hűtőbe tesszük, néha megkeverjük. Előkészítjük és begyújtjuk a grillsütőt.

3. A zöldségeket forró, kissé megolajozott grillrácsra, alumínium grilltálcára tesszük. A zöldségdarabok mindkét oldalát 2-2 percig sütjük a grill legforróbb részén. Amikor megpirulnak, tálalótálra tesszük őket. Sütés közben gyakran kenegessük a zöldségeket a maradék páclével.

A feldarabolt besózott padlizsánt hagyjuk állni fél-egy órát, hogy a só kioldja belőle a keserű anyagokat. Legjobb ha egy szűrőbe tesszük, így a keserű lé azonnal lecsorog róla. Utána folyóvíz alatt mossuk le, s papírtörlővel töröljük szárazra.
A gombát ne hámozzuk meg, többségüket nem is lehet. A hámozással sok értékes anyagot távolítanánk el. A termesztett gombánál elég egy alapos, gyors mosás. Az erdei gombákat csak szárazon, kapargatással tisztítjuk. Átázva nehezen piríthatók, ránthatók.
A zöldségeket legfeljebb 2 óra hosszat lehet pácolni. Sütés előtt 15 perccel vegyük ki őket a hűtőből. Ez a fogás tálalható melegen vagy szobahőmérsékleten. A maradékot tálaljuk vastag, ropogós héjú kenyérszeletekkel vagy zsemlékkel. A pácba tehetünk más zöldfűszereket is, például petrezselymet, rozmaringot vagy kakukkfüvet. Ez a páclé salátaöntetnek is remek.
Grillezett zöldségek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4034 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Grillezett zöldségek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
szólj hozzá, értékelj