Spagetti puttanesca
Spagetti fűszeres paradicsommártással
Elkészítési idő:
85 perc
Munkaidő: 35 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A fokhagymát az olajban 1 percig fonnyasztjuk, a paprikával megszórjuk, és a paradicsomot, az olíva- és kapribogyót hozzáadjuk. A kockából készült levessel felengedjük, és lefedve, takaréklángon 20 percig főzzük. Utána a fedőt levéve még 25 perc alatt a mártást kissé besűrítjük. A végén a szardellával, a bazsalikommal és a petrezselyemmel fűszerezzük.
2. A spagettit egy kevés sóval, olajjal ízesített vízben a csomagon feltüntetett ideig főzzük. (Vigyázzunk, nehogy túlfőzzük, akkor jó, ha kissé ropogós, al dente marad.) Leszűrjük, és a forró mártásba forgatva azonnal tálaljuk.
Fokhagymával ízesített, olíva- és kapribogyóval gazdagított paradicsommártás teszi pikánssá ezt a spagettit.