Spagetti puttanesca

Spagetti fűszeres paradicsommártással

Elkészítési idő: 85 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Spagetti puttanesca
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 gerezd zúzott fokhagyma
80 dkg hámozott, összevágott paradicsom
2 evőkanál kapribogyó
13 dkg kimagozott fekete olívabogyó
50 dkg spagetti
3 evőkanál olívaolaj
¼ kiskanál pirospaprika
1 kis doboz apróra vágott szardella
2 evőkanál összevágott bazsalikomlevél
1 csokor összevágott petrezselyemzöld
kevés olaj
kevés

Elkészítés:

1. A fokhagymát az olajban 1 percig fonnyasztjuk, a paprikával megszórjuk, és a paradicsomot, az olíva- és kapribogyót hozzáadjuk. A kockából készült levessel felengedjük, és lefedve, takaréklángon 20 percig főzzük. Utána a fedőt levéve még 25 perc alatt a mártást kissé besűrítjük. A végén a szardellával, a bazsalikommal és a petrezselyemmel fűszerezzük.

2. A spagettit egy kevés sóval, olajjal ízesített vízben a csomagon feltüntetett ideig főzzük. (Vigyázzunk, nehogy túlfőzzük, akkor jó, ha kissé ropogós, al dente marad.) Leszűrjük, és a forró mártásba forgatva azonnal tálaljuk.

Fokhagymával ízesített, olíva- és kapribogyóval gazdagított paradicsommártás teszi pikánssá ezt a spagettit.
Spagetti puttanesca
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2353 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Főtt tészták Főtt tészták
(Vince Kiadó, 1999)

Az olasz tészták nem véletlenül oly népszerű világába kalauzol el a könyv. A makaróni vagy a spagetti mellett a töltött tortellini, ravioli vagy az óriás kagylótészta egyszerűbb és különlegesebb változatait ajánlja, de... bővebben...
Spagetti puttanesca
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Főtt tészták Főtt tészták
(Vince Kiadó, 1999)

Az olasz tészták nem véletlenül oly népszerű világába kalauzol el a könyv. A makaróni vagy a spagetti mellett a töltött tortellini, ravioli vagy az óriás kagylótészta egyszerűbb és különlegesebb változatait ajánlja, de... bővebben...
vegetáriánus ételek