Lasagne a tenger gyümölcseivel

Lasagna a tenger gyümölcseivel

Adag: 12 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg tisztított fekete kagyló
60 dkg héj nélküli fésűkagyló
60 dkg tonhal
60 dkg főtt, tisztított királyrák
2 ág kakukkfű
2 fej összevágott vöröshagyma
3 és fél dl fehérbor
kevés
kevés olaj
A mártáshoz:
6 dkg vaj
10 dkg liszt
6 dl tejszín
50 dkg ricotta sajt
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors
A tésztához:
3 db simára kevert tojás
1 kiskanál
30 dkg finomliszt
másfél evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

1. A tésztát összegyúrjuk, és géppel vagy kézzel négy akkora 1 mm vastag téglalapot vágunk belőle, amekkora edényben sütni fogjuk.

2. A tésztát négy részletben sóval, egy kevés olajjal ízesített vízben 1-2 percig főzzük, majd lecsepegtetve konyharuhára egymás mellé fektetjük.

3. A hagymát a borral, a kakukkfűvel meg a babérlevéllel felforraljuk, és a feketekagylót belerakva 5 percig főzzük. Utána szűrőlapáttal kiszedjük és megtisztítjuk. Azokat a kagylókat, amelyek nem nyíltak ki, kidobjuk. A fésűkagylót a főzővízbe rakva 3 percig forraljuk, utána papírtörlőre terítjük. A főzővizet vékony ruhán átszűrve újra felforraljuk, most már a halat is 3-5 percig főzzük benne, ezt is papírtörlőre terítjük. A visszamaradt léből 5 dl-t egy lábasba öntünk, és fedő nélkül 10 percig forraljuk.

4. A besamelmártáshoz a lisztet a vajban kevergetve világossárgára sütjük, és a beforralt halfőző lével felengedjük. 3 percig forraljuk, majd a tejszínnel gazdagítjuk, és még 5 percre a tűzre visszatesszük, megsózzuk, megborsozzuk.

5. A sütőt 180 °C-ra (gáz 4. fokozat) bemelegítjük. A tenger gyümölcseit 2,5 evőkanál mártással elkeverjük, a királyrákot is hozzáadjuk. Egy másik edényben a ricotta sajtot 2,5 deciliter mártással simára keverjük.

6. Egy mély tűzálló tálat kikenünk. Az aljára egy kevés mártást simítunk, erre tésztalapot fektetünk. A tenger gyümölcseinek egyharmadát ráterítjük, erre evőkanállal a sajtos mártás egyharmadát kenjük, megsózzuk, megborsozzuk. Ezt még kétszer megismételjük, a tetejére tésztalap kerüljön, amit szintén sajtmártással megkenünk. A mozzarellaszeleteket a tetejére fektetjük, és a sütőben 25 percig sütjük. Tálalás előtt 5 percig pihentetjük.

A tenger gyümölcseinek a kagylók, rákok, tintahal keverékét nevezzük.
Az otthon gyúrt tésztába zárva, tejszínes mártással leöntve különleges csemege, de készíthetjük készen vett-lasagne-tésztából is.
Lasagne a tenger gyümölcseivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2265 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Főtt tészták Főtt tészták
(Vince Kiadó, 1999)

Az olasz tészták nem véletlenül oly népszerű világába kalauzol el a könyv. A makaróni vagy a spagetti mellett a töltött tortellini, ravioli vagy az óriás kagylótészta egyszerűbb és különlegesebb változatait ajánlja, de... bővebben...
Lasagne a tenger gyümölcseivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Főtt tészták Főtt tészták
(Vince Kiadó, 1999)

Az olasz tészták nem véletlenül oly népszerű világába kalauzol el a könyv. A makaróni vagy a spagetti mellett a töltött tortellini, ravioli vagy az óriás kagylótészta egyszerűbb és különlegesebb változatait ajánlja, de... bővebben...
vegetáriánus ételek