Fűszeres laposmetélt gombával és olívaolajjal

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Fűszeres laposmetélt gombával és olívaolajjal
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál összevágott zöldfűszer
40 dkg szeletelt csiperkegomba
5 nagy hámozott, összevágott paradicsom
1 dl olívaolaj
1 evőkanál vermut
1 fej összevágott vöröshagyma
2 dkg vaj
2 evőkanál összevágott oregánó
vagy
2 evőkanál összevágott bazsalikom
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors
kevés olaj
A fűszeres laposmetélthez:
2 evőkanál összevágott zöldfűszer
3 db simára kevert tojás
30 dkg finomliszt
1 kiskanál
3 evőkanál olívaolaj
A tálaláshoz:
ízlés szerint vékonyra szeletelt parmezán sajt

Elkészítés:

1. A tésztát előírt módon összegyúrjuk, az összevagdalt zöldfűszert (kaprot, petrezselymet, bazsalikomot) a tojásba keverve adjuk hozzá. Géppel vagy kézzel vékonyra nyújtjuk, és 6 mm széles, hosszú metéltre vágjuk.

2. A hagymát a vajon megpároljuk. A gombát beleforgatva 2-3 percig sütjük, majd vermuttal felengedve megsózzuk, megborsozzuk.

3. A tésztát sóval, egy kevés olajjal ízesített vízben 2-3 percig főzzük, majd alaposan lecsepegtetjük.

4. Az olívaolajat megforrósítjuk, és a gombás keveréket, a tésztát, a paradicsomot meg a fűszerkeveréket hozzáadjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, és az összevagdalt bazsalikom- vagy oregánóleveleket belekeverjük. Vékony sajtszeletekkel a tetején azonnal tálaljuk.

A tésztába gyúrt zöldfűszerektől a laposmetélt különlegesen zamatossá válik. Ha nincs elég időnk, parajjal zöldre festett kész laposmetéltet is vásárolhatunk hozzá.
Fűszeres laposmetélt gombával és olívaolajjal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 986 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Főtt tészták Főtt tészták
(Vince Kiadó, 1999)

Az olasz tészták nem véletlenül oly népszerű világába kalauzol el a könyv. A makaróni vagy a spagetti mellett a töltött tortellini, ravioli vagy az óriás kagylótészta egyszerűbb és különlegesebb változatait ajánlja, de... bővebben...
Fűszeres laposmetélt gombával és olívaolajjal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Főtt tészták Főtt tészták
(Vince Kiadó, 1999)

Az olasz tészták nem véletlenül oly népszerű világába kalauzol el a könyv. A makaróni vagy a spagetti mellett a töltött tortellini, ravioli vagy az óriás kagylótészta egyszerűbb és különlegesebb változatait ajánlja, de... bővebben...
recept beküldése