Párizsi gnocchi égetett tésztából

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 30 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Párizsi gnocchi égetett tésztából
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A gnocchihoz:
4 dkg vaj
1 és ¼ dl víz
2 db simára kevert tojás
2 dkg reszelt sajt
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors
6 és fél dkg liszt
A mártáshoz:
5 dkg reszelt ementáli sajt
10 dkg apróra vágott sonka
2 dkg vaj
2 evőkanál finomliszt
2 és fél dl tej
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A gnocchihoz a vizet 3 dkg vajjal, a szerecsendióval, sóval, borssal felforraljuk, és állandóan keverve a lisztet beleszórjuk. A tűzön addig keverjük, amíg az edény falától el nem válik, majd langyosra hűtve a tojásokat apránként beledolgozzuk. A sajtot is hozzáadva simára verjük.

2. A besamelmártáshoz a lisztet a vajon megpezsegtetjük, és a tejjel felengedve, állandóan keverve mártássá főzzük. A tűzről lehúzva a sonkát meg a sajtot hozzáadjuk, és megsózzuk, megborsozzuk.

3. A sütőt 160 °C-ra (gáz 2. fokozat) bemelegítjük. Egy nagy fazékban sós vizet forralunk. Egy tálban hideg vizet készítünk mellé. A tésztát habzsákba töltjük, és a sós vízbe nyomjuk, 2,5 centiméterenként késsel elvágjuk, hogy csinos darabokat kapjunk. Amikor a kis tészták a víz színére jöttek, még fél percig forraljuk, és szűrőlapáttal a hideg vízbe átszedjük. Onnan konyharuhára átrakjuk, leitatjuk.

4. Egy tűzálló tálat a maradék vajjal kikenünk, és sóval, őrölt borssal meghintjük. A besamelmártás negyedét beleöntjük, és a gnocchikat a többi mártással rétegezve belerakjuk. A tetejére mártás kerüljön. A sütőben 10 percig sütjük, majd a hőfokot 200 °C-ra növeljük, és a gnocchik tetejét szépen megpirítjuk.

Az olasz gnocchi, valójában galuska eredetileg krumpliból, lisztből vagy búzadarából készült tészta. Ebben a receptben azonban ún. égetett tésztából készül, amitől különlegesen könnyűvé válik.
Párizsi gnocchi égetett tésztából
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1663 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Főtt tészták Főtt tészták
(Vince Kiadó, 1999)

Az olasz tészták nem véletlenül oly népszerű világába kalauzol el a könyv. A makaróni vagy a spagetti mellett a töltött tortellini, ravioli vagy az óriás kagylótészta egyszerűbb és különlegesebb változatait ajánlja, de... bővebben...
Párizsi gnocchi égetett tésztából
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Főtt tészták Főtt tészták
(Vince Kiadó, 1999)

Az olasz tészták nem véletlenül oly népszerű világába kalauzol el a könyv. A makaróni vagy a spagetti mellett a töltött tortellini, ravioli vagy az óriás kagylótészta egyszerűbb és különlegesebb változatait ajánlja, de... bővebben...
recept beküldése