Ravioli rozmaringos fokhagymamártásban

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A mártáshoz:
1 ág friss, darabolt rozmaring
8 gerezd szeletelt fokhagyma
5 dl tejszín
kevés olaj
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
1 db simára kevert tojás
A tálaláshoz:
ízlés szerint reszelt parmezán sajt
A tésztához:
20 dkg finomliszt
1 evőkanál olívaolaj
2 db simára kevert tojás
késhegynyi
A töltelékhez:
1 kicsi kimagozott, összevágott cukkini
½ szál összevágott sárgarépa
¼ db citrom leve
10 dkg összevágott gomba
1 kis fej összevágott vöröshagyma
2 dkg vaj
2 evőkanál tejszín
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tésztát összegyúrjuk, és géppel vagy kézzel két hosszú, vékony téglalappá nyújtjuk.

2. A töltelékhez a vajat serpenyőben felolvasztjuk, a hagymát belerakva megfonnyasztjuk, a gombát beleforgatjuk, és citromlével meglocsoljuk. Megsózva 10 percig a tűzön kevergetjük, hogy a saját levét elfője, és félretesszük.

3. A répát forró vízbe dobva megfőzzük, lecsepegtetjük, hideg vízzel leöblítjük, és papírtörlővel leitatjuk. A cukkinit is hasonlóképpen, de csak 1 perc alatt megfőzzük, leitatjuk. A kétféle zöldséget a gombával a serpenyőbe visszarakva összekeverjük, tejszínnel felengedjük, és 5-7 percig főzzük, megsózzuk, megborsozzuk. Utána teljesen kihűtjük.

4. A mártáshoz a levest a fokhagymával erős lángon 20 percig forraljuk, amíg néhány evőkanálnyira be nem sűrűsödött. A tűzről lehúzva a rozmaring leveleit belerakjuk, és turmixoljuk. A tejszínt belekeverve 35-40 perc alatt mártássá besűrítjük, megsózzuk, megborsozzuk. Akkor jó, ha a mártás a belemártott kanalat bevonja.

5. A tésztából 4 cm-es pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk. A felére 1-1 halom tölteléket rakunk, az üres szélét tojással megkenjük, és 1-1 üres tésztalapot ráborítva a szélét összenyomkodjuk. Sütőpapírra egymás mellé fektetve jégbe hűtjük.

6. A raviolit egy kevés sóval, olajjal ízesített vízben 2-3 percig főzzük, leszűrjük, és a mártással leöntve, reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

Alaplé hiányában leveskockával is készíthetjük.
Ezt az otthon gyúrt raviolit nemcsak a zamatos tölteléke, de fűszeres, tejszínes fokhagymamártás teszi felejthetetlenné.
Nem marad leeső tésztánk, ha a raviolit nem pogácsaszaggatóval vágjuk ki, hanem derelyemetszővel - rádlival - négyzetekre vágjuk.

Csirkealaplé

Csirkealaplé
200 dkg darabolt csirkeaprólék
0.5 dl olaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
100 dkg hasábokra vágott vegyes zöldség
20 dkg kelkáposzta
2 gramm szegfűbors
2 gramm fekete bors
1 ág zellerlevél vagy

1. Sós, hideg vízben feltesszük főzni a húst, a hagymát, a kelkáposztát, fűszereket, sót.

2. A zöldségeket megpirítjuk az olajon, majd a leveshez adjuk.

3. Lassan és hosszasan főzzük, majd leszűrjük.

Levesek, főzelékek és mártások készítésekor használjuk.

Ravioli rozmaringos fokhagymamártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2305 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Főtt tészták Főtt tészták
(Vince Kiadó, 1999)

Az olasz tészták nem véletlenül oly népszerű világába kalauzol el a könyv. A makaróni vagy a spagetti mellett a töltött tortellini, ravioli vagy az óriás kagylótészta egyszerűbb és különlegesebb változatait ajánlja, de... bővebben...
Ravioli rozmaringos fokhagymamártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Főtt tészták Főtt tészták
(Vince Kiadó, 1999)

Az olasz tészták nem véletlenül oly népszerű világába kalauzol el a könyv. A makaróni vagy a spagetti mellett a töltött tortellini, ravioli vagy az óriás kagylótészta egyszerűbb és különlegesebb változatait ajánlja, de... bővebben...
twitter