Makaróni Amatriciana módra

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Makaróni Amatriciana módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
175 dkg hámozott, összevágott paradicsom
40 dkg nyers, szeletelt sonka
50 dkg penne
vagy
50 dkg makaróni
vagy
50 dkg masnitészta
1 kiskanál chilipor
vagy
2 db csípős, hegyes paprika
1 fej vékonyra szeletelt vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
igény szerint reszelt parmezán sajt
kevés
kevés olaj

Elkészítés:

1. A sonkát az olaj felén 5 percig sütjük, majd szűrőlapáttal kiszedjük. A hagymát a sonka levében 3 percig pároljuk, és a paprikát hozzáadva még 2 percig a tűzön hagyjuk. A sonkát visszarakjuk, a paradicsommal elkeverjük, és lefedve 20 percig főzzük. Ekkor a fedőt levéve még 15-20 percig forraljuk, hogy besűrűsödjön.

2. A tésztát egy kevés sóval és olajjal ízesített vízben a csomagoláson lévő előírásnak megfelelő ideig főzzük.

3. A makarónit leszűrjük, és a mártással meg reszelt sajttal tálaljuk.

A recept Közép-Olaszországból, Amatricéből származik.
A paprikától függ, hogy a mártás mennyire lesz csípős. Jó tudni, hogy a paprika ereje az erekben, magokban, no meg a héjában van. Ha a paprikát kicsumázzuk, lehetőleg húzzunk gumikesztyűt, nehogy a bőrünket, szemünket csípje.
Nemcsak makaróniból, de helyette spagettiből, masnitésztából vagy pennéből is készíthetjük.
Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Makaróni Amatriciana módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1958 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Főtt tészták Főtt tészták
(Vince Kiadó, 1999)

Az olasz tészták nem véletlenül oly népszerű világába kalauzol el a könyv. A makaróni vagy a spagetti mellett a töltött tortellini, ravioli vagy az óriás kagylótészta egyszerűbb és különlegesebb változatait ajánlja, de... bővebben...
Makaróni Amatriciana módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Főtt tészták Főtt tészták
(Vince Kiadó, 1999)

Az olasz tészták nem véletlenül oly népszerű világába kalauzol el a könyv. A makaróni vagy a spagetti mellett a töltött tortellini, ravioli vagy az óriás kagylótészta egyszerűbb és különlegesebb változatait ajánlja, de... bővebben...
bevásárlólista