Répás metélt paprikával zöldborsóval és sajttal

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Répás metélt paprikával zöldborsóval és sajttal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg reszelt parmezán sajt
12 dkg friss zöldborsó
vagy
3 dkg félbevágott, kimagozott fekete olívabogyó
másfél evőkanál összevágott bazsalikomlevél
10 dkg kockára vágott vaj
igény szerint olaj
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors
A sárgarépás metélthez:
40 dkg karikára vágott sárgarépa
3 kiskanál olívaolaj
2 dl víz
25 dkg finomliszt
1 kiskanál
3 db simára kevert tojás

Elkészítés:

1. A répát a vízzel turmixoljuk, negyedrészét 10 perc alatt a tűzön besűrítjük, kihűtjük.

2. A tésztát előírt módon összedolgozzuk, a répapürével meg a tojásokkal összegyúrjuk. Géppel vagy kézzel vékonyra nyújtjuk, és 6 mm széles, hosszú metéltre vágjuk.

3. A sütőt 200 °C-ra (gáz 6. fokozat) bemelegítjük. A paprikát megolajozzuk, és a sütőben addig sütjük, amíg a héja fekete nem lett. Műanyag zacskóban kihűtjük, a héját lehúzzuk, a húsát 5 mm széles csíkokra vágva melegen tartjuk.

4. A tésztát sóval, egy kevés olajjal ízesített vízben 2-3 percig főzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, majd alaposan leszűrjük. Egy serpenyőbe fél cm magasan olajat töltünk, megforrósítjuk, a tésztát belerakva pár pillanatig sütjük benne, majd lecsepegtetjük, félretesszük.

5. A friss borsót 10 percig, a fagyottat 5 percig vízben főzzük, majd leszűrjük. A maradék répapürét felforraljuk, a vajat belekeverjük, és mártássá forralva sóval, borssal, reszelt szerecsendióval fűszerezzük. A tésztát a főzőlábasba visszatöltjük, felmelegítjük, a paprikát, a borsót, a bazsalikomot, az olívabogyót meg a sajt felét belekeverjük, és a maradék sajttal megszórva tálaljuk.

Különlegesen zamatos a sárgarépával ízesített-színesített, zöldséggel, olívabogyóval dúsított, reszelt sajttal megszórt tészta.
Répás metélt paprikával zöldborsóval és sajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2077 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Főtt tészták Főtt tészták
(Vince Kiadó, 1999)

Az olasz tészták nem véletlenül oly népszerű világába kalauzol el a könyv. A makaróni vagy a spagetti mellett a töltött tortellini, ravioli vagy az óriás kagylótészta egyszerűbb és különlegesebb változatait ajánlja, de... bővebben...
Répás metélt paprikával zöldborsóval és sajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Főtt tészták Főtt tészták
(Vince Kiadó, 1999)

Az olasz tészták nem véletlenül oly népszerű világába kalauzol el a könyv. A makaróni vagy a spagetti mellett a töltött tortellini, ravioli vagy az óriás kagylótészta egyszerűbb és különlegesebb változatait ajánlja, de... bővebben...
pinterest