Répás metélt paprikával zöldborsóval és sajttal



Elkészítés:
1. A répát a vízzel turmixoljuk, negyedrészét 10 perc alatt a tűzön besűrítjük, kihűtjük.
2. A tésztát előírt módon összedolgozzuk, a répapürével meg a tojásokkal összegyúrjuk. Géppel vagy kézzel vékonyra nyújtjuk, és 6 mm széles, hosszú metéltre vágjuk.
3. A sütőt 200 °C-ra (gáz 6. fokozat) bemelegítjük. A paprikát megolajozzuk, és a sütőben addig sütjük, amíg a héja fekete nem lett. Műanyag zacskóban kihűtjük, a héját lehúzzuk, a húsát 5 mm széles csíkokra vágva melegen tartjuk.
4. A tésztát sóval, egy kevés olajjal ízesített vízben 2-3 percig főzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, majd alaposan leszűrjük. Egy serpenyőbe fél cm magasan olajat töltünk, megforrósítjuk, a tésztát belerakva pár pillanatig sütjük benne, majd lecsepegtetjük, félretesszük.
5. A friss borsót 10 percig, a fagyottat 5 percig vízben főzzük, majd leszűrjük. A maradék répapürét felforraljuk, a vajat belekeverjük, és mártássá forralva sóval, borssal, reszelt szerecsendióval fűszerezzük. A tésztát a főzőlábasba visszatöltjük, felmelegítjük, a paprikát, a borsót, a bazsalikomot, az olívabogyót meg a sajt felét belekeverjük, és a maradék sajttal megszórva tálaljuk.