Paradicsomos metélt édesköménnyel és paprikával

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Paradicsomos metélt édesköménnyel és paprikával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg konzerv, összevágott paradicsom
1 ág kakukkfű
1 db citrom héja, reszelt
2 gerezd tört fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors
kevés olaj
A tésztához:
3 db simára kevert tojás
1 evőkanál paradicsompüré
30 dkg finomliszt
1 kiskanál
másfél evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

1. A tésztát összegyúrjuk, a paradicsompürével színezzük. Géppel vagy kézzel kinyújtjuk, és 6 mm széles, hosszú laposmetéltre vágjuk. A sütőt 200 °C-ra (gáz 6. fokozat) bemelegítjük.

2. Az édesköményt a zöld részétől megszabadítjuk, félbevágjuk, majd 2 cm széles csíkokra szeljük. Lobogva forró vízbe rakva 8-10 percig főzzük, leszűrjük, és a felét kiolajozott tűzálló tálba terítjük, olívaolajjal megkenjük. A paprikát félbevágjuk, kicsumázzuk, kierezzük, és vágott felével a tepsire, az édeskömény mellé fektetjük. Együtt 15 percig sütjük. Ekkor az édesköményt szűrőlapáttal kiszedjük, és a sütő hőfokát 220 °C-ra fokozva a paprikát még 10 percig sütjük, hogy a héja megbarnuljon. A paprikát műanyag zacskóba rakva kihűtjük.

3. A fokhagymát 2 evőkanál olívaolajban kissé megpirítjuk, a paradicsomot, a citromhéjat meg a kakukkfűágat hozzáadjuk, és 20-25 percig pároljuk, hogy besűrűsödjön. A kakukkfüvet kiszedjük, a mártást sózzuk, borsozzuk.

4. Az édesköményt felaprítjuk, a paprikát lehéjazzuk, és vékony csíkokra vágjuk. A paradicsommártásba keverjük, ha kell, utánafűszerezzük.

5. A tésztát sóval, egy kevés olajjal ízesített vízben 1-3 percig (a szárítottat a csomagon feltüntetett ideig) főzzük, leszűrjük, és a mártással leöntve tálaljuk.

A mediterrán konyha egyik népszerű fogása ez a tészta.
Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Paradicsomos metélt édesköménnyel és paprikával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 812 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Főtt tészták Főtt tészták
(Vince Kiadó, 1999)

Az olasz tészták nem véletlenül oly népszerű világába kalauzol el a könyv. A makaróni vagy a spagetti mellett a töltött tortellini, ravioli vagy az óriás kagylótészta egyszerűbb és különlegesebb változatait ajánlja, de... bővebben...
Paradicsomos metélt édesköménnyel és paprikával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Főtt tészták Főtt tészták
(Vince Kiadó, 1999)

Az olasz tészták nem véletlenül oly népszerű világába kalauzol el a könyv. A makaróni vagy a spagetti mellett a töltött tortellini, ravioli vagy az óriás kagylótészta egyszerűbb és különlegesebb változatait ajánlja, de... bővebben...
szótár