Spenótos-sajtos laposmetélt

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 csomag mirelit paraj
10 dkg ricotta
vagy
10 dkg krémsajt
másfél dl tejszín
8 dkg vaj
2 gerezd tört fokhagyma
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors
kevés olaj
ízlés szerint frissen reszelt parmezán sajt
A tésztához:
3 db simára kevert tojás
2 kiskanál olívaolaj
3 evőkanál forró víz
30 dkg liszt
1 kiskanál
késhegynyi sáfrány

Elkészítés:

1. A tésztához a sáfrányt 15 percre a forró vízbe áztatjuk, majd leszűrjük. A sáfrány kihűlt levét a tojásokkal összekeverjük, és előírt módon tésztát gyúrunk vele. Kézzel vagy géppel vékonyra nyújtjuk, és 6 mm széles hosszú metéltet vágunk belőle.

2. A tejszínt a ricotta vagy krémsajttal turmixoljuk. A fokhagymát a vajban megfonnyasztjuk, majd a parajt kevergetve megpároljuk benne. A tűzről lehúzva langyosra hűtjük, és a tejszínes sajtkeverékkel összedolgozzuk. Sóval, frissen őrölt borssal és reszelt szerecsendióval fűszerezzük.

3. A tésztát sóval, egy kevés olajjal ízesített vízben 2-3 percig főzzük, és alaposan lecsepegtetjük.

4. A laposmetéltet a főzőedénybe visszaöntjük, a spenótos krémmel összekeverjük, és forró tányérokba merve, reszelt sajttal megszórva kínáljuk.

Különlegesen finom ez a spenóttal, ricotta sajttal ízesített hosszú laposmetélt, különösen ha a tésztát magunk gyúrjuk hozzá, sőt sáfránnyal is ízesítjük.
Spenótos-sajtos laposmetélt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1587 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Főtt tészták Főtt tészták
(Vince Kiadó, 1999)

Az olasz tészták nem véletlenül oly népszerű világába kalauzol el a könyv. A makaróni vagy a spagetti mellett a töltött tortellini, ravioli vagy az óriás kagylótészta egyszerűbb és különlegesebb változatait ajánlja, de... bővebben...
Spenótos-sajtos laposmetélt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Főtt tészták Főtt tészták
(Vince Kiadó, 1999)

Az olasz tészták nem véletlenül oly népszerű világába kalauzol el a könyv. A makaróni vagy a spagetti mellett a töltött tortellini, ravioli vagy az óriás kagylótészta egyszerűbb és különlegesebb változatait ajánlja, de... bővebben...
facebook