Sajttal töltött óriás kagylótészta
Conchiglie sajttal töltve



Elkészítés:
1. A sütőt 180 °C-ra (gáz 4. fokozat) bemelegítjük. A szalonnát a vajon megpirítjuk, és a hagymát meg a répát 3 percig sütjük rajta. A paradicsompürét hozzáadva még 2 percig a tűzön kevergetjük, majd a liszttel megszórva kissé megpirítjuk. A paradicsomot, a bouqet garnit meg a fokhagymát is belerakva 5 percig pároljuk, és a kockából készült levessel felengedjük. Az edény alját felkaparva a sütőbe tesszük, és 1 óra hosszat sütjük.
2. Az óriás kagylótésztát sóval, egy kevés olajjal ízesített vízben a csomagoláson feltüntetett idő alatt megfőzzük, majd leszűrjük, és az olívaolajjal összekeverjük, kendővel letakarjuk.
3. Egy nagy tűzálló tálat kissé kiolajozunk. A ricottát és a parmezánt tojással meg a fűszerekkel összekeverjük, és habcsővel vagy kiskanállal a kagylókba töltjük, a tűzálló tálba sorba rakjuk.
4. A paradicsommártást átszűrjük, és kb. 20 perc alatt kissé besűrítjük. A töltött kagylókra öntjük, mozzarellával megszórjuk, a sütőben 30-40 percig sütjük. Akkor jó, ha a sajt nemcsak megolvadt, de kissé meg is pirult.
Bouquet garni
1. A hozzávalókat a póréhagyma zöldjébe beletekerjük, és cérnával összekötözzük.
2. Hosszú zsinóron a fazékba lógatjuk.