Sajttal töltött óriás kagylótészta

Conchiglie sajttal töltve

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sajttal töltött óriás kagylótészta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg szeletelt mozzarella sajt
vagy
25 dkg reszelt mozzarella sajt
35 dkg conchiglie
vagy
1 evőkanál olívaolaj
50 dkg hámozott, összevágott paradicsom
1 evőkanál liszt
1 kicsi apróra vágott sárgarépa
2 evőkanál paradicsompüré
1 kis fej apróra vágott vöröshagyma
6 dkg húsos, szeletelt füstölt szalonna
4 dkg vaj
4 gerezd tört fokhagyma
1 csokor bouquet garni
3 dkg reszelt parmezán sajt
2 db tojás
1 csokor összevágott petrezselyem
1 evőkanál összevágott bazsalikomlevél
¼ kiskanál reszelt szerecsendió
50 dkg krémsajt
vagy
50 dkg ricotta sajt
ízlés szerint
kevés olaj
ízlés szerint őrölt bors

Elkészítés:

1. A sütőt 180 °C-ra (gáz 4. fokozat) bemelegítjük. A szalonnát a vajon megpirítjuk, és a hagymát meg a répát 3 percig sütjük rajta. A paradicsompürét hozzáadva még 2 percig a tűzön kevergetjük, majd a liszttel megszórva kissé megpirítjuk. A paradicsomot, a bouqet garnit meg a fokhagymát is belerakva 5 percig pároljuk, és a kockából készült levessel felengedjük. Az edény alját felkaparva a sütőbe tesszük, és 1 óra hosszat sütjük.

2. Az óriás kagylótésztát sóval, egy kevés olajjal ízesített vízben a csomagoláson feltüntetett idő alatt megfőzzük, majd leszűrjük, és az olívaolajjal összekeverjük, kendővel letakarjuk.

3. Egy nagy tűzálló tálat kissé kiolajozunk. A ricottát és a parmezánt tojással meg a fűszerekkel összekeverjük, és habcsővel vagy kiskanállal a kagylókba töltjük, a tűzálló tálba sorba rakjuk.

4. A paradicsommártást átszűrjük, és kb. 20 perc alatt kissé besűrítjük. A töltött kagylókra öntjük, mozzarellával megszórjuk, a sütőben 30-40 percig sütjük. Akkor jó, ha a sajt nemcsak megolvadt, de kissé meg is pirult.

Ha nem kapunk készen óriás kagylótésztát, otthon gyúrt, formázott tésztából is készíthetjük.
Ne ijedjünk meg a hosszú főzési időtől: a megtöltött óriás kagylók a paradicsomban megsülnek a sütőben felügyelet nélkül is, nincs különösebb munkánk vele.

Bouquet garni

Bouquet garni
1 db zöld póréhagyma
1 szál zeller

1. A hozzávalókat a póréhagyma zöldjébe beletekerjük, és cérnával összekötözzük.

2. Hosszú zsinóron a fazékba lógatjuk.

Sajttal töltött óriás kagylótészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3012 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Főtt tészták Főtt tészták
(Vince Kiadó, 1999)

Az olasz tészták nem véletlenül oly népszerű világába kalauzol el a könyv. A makaróni vagy a spagetti mellett a töltött tortellini, ravioli vagy az óriás kagylótészta egyszerűbb és különlegesebb változatait ajánlja, de... bővebben...
Sajttal töltött óriás kagylótészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Főtt tészták Főtt tészták
(Vince Kiadó, 1999)

Az olasz tészták nem véletlenül oly népszerű világába kalauzol el a könyv. A makaróni vagy a spagetti mellett a töltött tortellini, ravioli vagy az óriás kagylótészta egyszerűbb és különlegesebb változatait ajánlja, de... bővebben...
ételfotó