Gyümölcsös-tejszínhabos szív

Adag: 2 tepsi (6 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 ¾ dl tejszín
12 és fél dkg hideg, darabolt vaj
1 teáskanál vaníliaesszencia
1 evőkanál porcukor
1 evőkanál citromlé
4 dkg porcukor
18 és fél dkg finomliszt
A díszítéshez:
ízlés szerint porcukor

Elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra (gáz 2-3. fokozat). Két tepsit kivajazunk, és sütőpapírral kibéleljük. A lisztet és a cukrot egy nagy tálba szitáljuk. Belemorzsoljuk a vajat, és gyors ujjmozdulatokkal morzsásra dolgozzuk a tésztát. A közepébe mélyedést készítünk. Hozzákeverjük a tojássárgáját, a citromlét, és késsel keverve összeállítjuk a tésztát. Cipóvá formálva, folpackba csomagolva 15 percre a hűtőbe tesszük.

2. A tésztát kettévágjuk. Az egyik adagot két réteg alaposan belisztezett sütőpapír között óvatosan 3 mm vastagra nyújtjuk. Csúsztassuk tálcára, és tegyük a hűtőbe 5-10 percre. Egy 7,5 cm átmérőjű kerek vagy szív alakú szaggatót lisztbe mártunk, és 9 formát szaggatunk a tésztából. Az előkészített tepsire helyezzük őket, villával megszurkáljuk, és 10 percre hűtőbe tesszük. Ezután 20-25 percig sütjük, amíg a sütemény megszilárdul, de nem barnul meg. A tepsin hagyjuk őket kicsit hűlni, majd rácsra tesszük, és megvárjuk, hogy teljesen kihűljenek. Ugyanígy járjunk el a másik adag tésztával.

3. A tejszínt a vaníliaeszenciával és a porcukorral kemény habbá verjük. Kanállal vagy habzsákkal minden harmadik kekszre teszünk egy kis adagot. A tejszín köré gyümölcsöt (pl.: málna, eper, szeder) porciózunk, majd rátesszük a második kekszet. Erre is tejszín és gyümölcs kerül. A sort a harmadik keksszel zárjuk. Vékonyan porcukrot szitálunk a tetejére.

Gyümölcsös-tejszínhabos szív
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1830 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
Gyümölcsös-tejszínhabos szív
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
vegetáriánus ételek