Laposmetélt kétféle sajttal

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Laposmetélt kétféle sajttal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 dkg reszelt edami sajt
10 dkg reszelt parmezán sajt
3 evőkanál olívaolaj
kevés olaj
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors
néhány szelet vékonyra szeletelt parmezán sajt
ízlés szerint frissen őrölt bors
A tésztához:
4 db simára kevert tojás
2 evőkanál olívaolaj
1 kiskanál
40 dkg finomliszt

Elkészítés:

1. A tésztát előírt módon összegyúrjuk, kézzel vagy géppel kinyújtjuk, majd 6 mm széles, hosszú metéltre vágjuk.

2. Sóval, egy kevés olajjal ízesített vízben nem túl puhára főzzük, majd leszűrjük.

3. Olívaolajba forgatjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és a kétféle sajttal összekeverjük. Vékony sajtszeleteket fektetünk a tetejére, és frissen borsot őrölünk rá.

A sajtot legkönnyebben burgonyahámozóval szelhetjük a tetejére.
Ezt az egyszerű, mégis zamatos tésztát otthon gyúrt vagy készen vett tésztából egyaránt készíthetjük. Önálló fogás, de rostonsültekhez kiváló köret is lehet.
Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Laposmetélt kétféle sajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1446 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Főtt tészták Főtt tészták
(Vince Kiadó, 1999)

Az olasz tészták nem véletlenül oly népszerű világába kalauzol el a könyv. A makaróni vagy a spagetti mellett a töltött tortellini, ravioli vagy az óriás kagylótészta egyszerűbb és különlegesebb változatait ajánlja, de... bővebben...
Laposmetélt kétféle sajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Főtt tészták Főtt tészták
(Vince Kiadó, 1999)

Az olasz tészták nem véletlenül oly népszerű világába kalauzol el a könyv. A makaróni vagy a spagetti mellett a töltött tortellini, ravioli vagy az óriás kagylótészta egyszerűbb és különlegesebb változatait ajánlja, de... bővebben...
tippek, fortélyok