Tökkel töltött ravioli fűszervajjal



Elkészítés:
1. A sütőt 190 °C-ra (gáz 5. fokozat) bemelegítjük. A tököt kissé megolajozott tepsire fektetjük, olívaolajjal megkenjük, és kb. 1 óráig sütjük, majd kihűlni hagyjuk. Akkor jó, ha a sült tököt kissé megnyomva puha, de rugalmas.
2. A tésztát előírt módon összegyúrjuk, és kézzel vagy géppel 4 vékony, legalább 16 cm hosszú lappá nyújtjuk, 12 cm széles csíkokra vágjuk.
3. Ha a tök kihűlt, a héjából kikaparjuk, villával összetörjük, és a sonkával, a sajttal, a bazsalikommal, a tojássárgájával meg a tejszínnel összekeverjük. Szerecsendióval, sóval, borssal fűszerezzük.
4. A töktölteléket kanállal egymástól 6 cm távolságra a tésztára halmozzuk, az üres tésztarészt vízzel megkenjük, és egy üres tésztalappal betakarjuk. Derelyemetszővel vagy pogácsaszaggatóval 6 cm átmérőjű korongokat szúrunk ki belőle, és a szélüket összenyomkodjuk. Sütőpapírra egymás mellé fektetve hűtőszekrénybe tesszük.
5. A tésztát sóval, egy kevés olajjal ízesített forrásban lévő vízbe rakjuk, és 5-6 percig főzzük, majd alaposan lecsepegtetjük. Akkor jó, ha ráharapva még kissé ropogós, ahogy az olaszok mondják, al dente marad.
6. A fűszervajhoz a vajat felolvasztjuk, és a fokhagymát néhány percig pároljuk benne, de nem pirítjuk meg. Utána a fokhagymát szűrőlapáttal kiszedjük, és a bazsalikomot a vajba keverjük.
7. A raviolit a fűszervajjal meglocsolva meleg tányérban adjuk asztalra.