Tökkel töltött ravioli fűszervajjal

Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg sütőtök
másfél evőkanál olívaolaj
8 dkg nyers, apróra vágott sonka
5 dkg reszelt parmezán sajt
2 evőkanál finomra vágott bazsalikomlevél
2 evőkanál tejszín
ízlés szerint
ízlés szerint bors
kevés olaj
A fűszervajhoz:
6 gerezd félbevágott fokhagyma
16 dkg vaj
1 evőkanál finomra vágott bazsalikomlevél
16 dkg olívaolaj
A tésztához:
4 db simára kevert tojás
2 evőkanál olívaolaj
1 kiskanál
40 dkg finomliszt

Elkészítés:

1. A sütőt 190 °C-ra (gáz 5. fokozat) bemelegítjük. A tököt kissé megolajozott tepsire fektetjük, olívaolajjal megkenjük, és kb. 1 óráig sütjük, majd kihűlni hagyjuk. Akkor jó, ha a sült tököt kissé megnyomva puha, de rugalmas.

2. A tésztát előírt módon összegyúrjuk, és kézzel vagy géppel 4 vékony, legalább 16 cm hosszú lappá nyújtjuk, 12 cm széles csíkokra vágjuk.

3. Ha a tök kihűlt, a héjából kikaparjuk, villával összetörjük, és a sonkával, a sajttal, a bazsalikommal, a tojássárgájával meg a tejszínnel összekeverjük. Szerecsendióval, sóval, borssal fűszerezzük.

4. A töktölteléket kanállal egymástól 6 cm távolságra a tésztára halmozzuk, az üres tésztarészt vízzel megkenjük, és egy üres tésztalappal betakarjuk. Derelyemetszővel vagy pogácsaszaggatóval 6 cm átmérőjű korongokat szúrunk ki belőle, és a szélüket összenyomkodjuk. Sütőpapírra egymás mellé fektetve hűtőszekrénybe tesszük.

5. A tésztát sóval, egy kevés olajjal ízesített forrásban lévő vízbe rakjuk, és 5-6 percig főzzük, majd alaposan lecsepegtetjük. Akkor jó, ha ráharapva még kissé ropogós, ahogy az olaszok mondják, al dente marad.

6. A fűszervajhoz a vajat felolvasztjuk, és a fokhagymát néhány percig pároljuk benne, de nem pirítjuk meg. Utána a fokhagymát szűrőlapáttal kiszedjük, és a bazsalikomot a vajba keverjük.

7. A raviolit a fűszervajjal meglocsolva meleg tányérban adjuk asztalra.

A ravioli akkor tökéletes, ha a tésztája hajszálvékony, és a zamatos tölteléket éppen csak körülöleli. Ezért a tésztát olyan vékonyra kell nyújtanunk, amennyire csak lehet anélkül, hogy elszakadna.
Kitűnő hozzá, ha a tökmagot megmossuk, megszikkasztjuk, barnára pirítjuk, és a ravioli köré szórjuk.
Tökkel töltött ravioli fűszervajjal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1593 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Főtt tészták Főtt tészták
(Vince Kiadó, 1999)

Az olasz tészták nem véletlenül oly népszerű világába kalauzol el a könyv. A makaróni vagy a spagetti mellett a töltött tortellini, ravioli vagy az óriás kagylótészta egyszerűbb és különlegesebb változatait ajánlja, de... bővebben...
Tökkel töltött ravioli fűszervajjal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Főtt tészták Főtt tészták
(Vince Kiadó, 1999)

Az olasz tészták nem véletlenül oly népszerű világába kalauzol el a könyv. A makaróni vagy a spagetti mellett a töltött tortellini, ravioli vagy az óriás kagylótészta egyszerűbb és különlegesebb változatait ajánlja, de... bővebben...
vegetáriánus ételek