Klasszikus lasagne

Klasszikus lasagna

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 80 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Klasszikus lasagne
Adag: 10-12 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg szeletelt mozzarella sajt
5 dkg reszelt parmezán sajt
4 db tojás
1 dl tejszín
65 dkg ricotta sajt
4 ág friss kakukkfű
8 gerezd tört fokhagyma
1 és ¼ dl vörösbor
3 evőkanál paradicsompüré
1 nagyobb fej apróra vágott vöröshagyma
igény szerint olívaolaj
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
kevés olaj
A tésztához:
2 evőkanál olívaolaj
1 kiskanál
40 dkg finomliszt
4 db simára kevert tojás

Elkészítés:

1. A darált húst 2 evőkanál olívaolajon 10 percig kevergetve pirítjuk, majd szűrőlapáttal tálra szedjük. Visszamaradt levébe még egy kevés olajat öntünk, és a hagymát 5 percig pároljuk benne. A paradicsompürét belekeverjük, 1-2 percig sütjük, és a borral felengedve, fokhagymával, kakukkfűvel, babérlevéllel fűszerezve a paradicsomot meg a darált húst is hozzáadjuk.

2. A tésztát elkészítjük, 1-2 mm vastagra nyújtjuk, és 4 akkora négyszögletű lappá nyújtjuk, amekkora tálban sütni fogjuk.

3. A lapokat egyenként, sóval, olajjal ízesített vízben 1-2 percig főzzük, majd konyharuhára egymás mellé fektetjük.

4. A ricotta sajtot szűrőbe töltve lecsepegtetjük, majd a tejszínnel és a tojásokkal simára keverve megsózzuk, megborsozzuk. A sütőt 190 °C-ra (gáz 5. fokozat) bemelegítjük.

5. A vagdalthús-keverék negyedrészét egy mély tűzálló tálba terítjük, és az első tésztalapot ráfektetjük. A ricottakrém egyharmadával megkenjük, majd ismét hús, tészta és sajtkrém következik. Ezt addig folytatjuk, amíg a hozzávalókból tart, a negyedik tésztalapot a tetejére borítjuk. A mozzarellaszeletekkel befedjük, és a sütőben 45 percig sütjük. Tálalás előtt 20 percig pihentetjük.

Készen kapható, friss, hűtött, illetve szárított lasagnalapokból is készíthetjük, de sokkal finomabb, ha otthon gyúrtból állítjuk össze.
Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Klasszikus lasagne
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1822 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Főtt tészták Főtt tészták
(Vince Kiadó, 1999)

Az olasz tészták nem véletlenül oly népszerű világába kalauzol el a könyv. A makaróni vagy a spagetti mellett a töltött tortellini, ravioli vagy az óriás kagylótészta egyszerűbb és különlegesebb változatait ajánlja, de... bővebben...
Klasszikus lasagne
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Főtt tészták Főtt tészták
(Vince Kiadó, 1999)

Az olasz tészták nem véletlenül oly népszerű világába kalauzol el a könyv. A makaróni vagy a spagetti mellett a töltött tortellini, ravioli vagy az óriás kagylótészta egyszerűbb és különlegesebb változatait ajánlja, de... bővebben...
lexikon