Spagetti tengeri ízekkel

Spegetti a tenger gyümölcseivel

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Spagetti tengeri ízekkel
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg spagetti
8 db tisztított fekete kagyló
25 dkg héj nélküli fésűkagyló
50 dkg karikára vágott tintahal
50 dkg tisztított, főtt királyrák
1 evőkanál olaj
1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld
1 és ¼ dl olívaolaj
2 szál petrezselyem
2 ág friss kakukkfű
1 nagyobb fej apróra vágott vöröshagyma
1 és ¼ dl fehérbor
5 gerezd zúzott fokhagyma
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A petrezselymet és kakukkfűágat a babérlevéllel összekötjük. A hagymát az olaj kétharmad részén 5 percig pároljuk, a borral felengedjük, és rövid lére beforraljuk. A paradicsomot, a fokhagymát meg a fűszercsokrot hozzáadva 20 percig fedő alatt főzzük, majd a fedőt levéve még 20 percig a tűzön hagyjuk. A feketekagylót beleforgatjuk, és 5 percig pároljuk. Amelyik kagyló nem nyílt ki, azt kidobjuk.

2. A fésűkagylót és a tintahalat a maradék olajban 1 percig sütjük, és a rákot is hozzáadjuk. A fűszercsokrot kivesszük, és a mártást az összevagdalt petrezselyemmel ízesítjük.

3. A tésztát sóval, olajjal ízesített vízben a csomagoláson feltüntetett előírás szerint megfőzzük. A mártást megsózzuk, megborsozzuk, és a tésztára öntve tálaljuk.

Ehhez a különleges spagettihez bármilyen tengeri halakat, kagylót, rákot vehetünk, de nehogy túlfőzzük!
Spagetti tengeri ízekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1786 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Főtt tészták Főtt tészták
(Vince Kiadó, 1999)

Az olasz tészták nem véletlenül oly népszerű világába kalauzol el a könyv. A makaróni vagy a spagetti mellett a töltött tortellini, ravioli vagy az óriás kagylótészta egyszerűbb és különlegesebb változatait ajánlja, de... bővebben...
Spagetti tengeri ízekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Főtt tészták Főtt tészták
(Vince Kiadó, 1999)

Az olasz tészták nem véletlenül oly népszerű világába kalauzol el a könyv. A makaróni vagy a spagetti mellett a töltött tortellini, ravioli vagy az óriás kagylótészta egyszerűbb és különlegesebb változatait ajánlja, de... bővebben...
bevásárlólista