Spagetti tengeri ízekkel
Spegetti a tenger gyümölcseivel



Elkészítés:
1. A petrezselymet és kakukkfűágat a babérlevéllel összekötjük. A hagymát az olaj kétharmad részén 5 percig pároljuk, a borral felengedjük, és rövid lére beforraljuk. A paradicsomot, a fokhagymát meg a fűszercsokrot hozzáadva 20 percig fedő alatt főzzük, majd a fedőt levéve még 20 percig a tűzön hagyjuk. A feketekagylót beleforgatjuk, és 5 percig pároljuk. Amelyik kagyló nem nyílt ki, azt kidobjuk.
2. A fésűkagylót és a tintahalat a maradék olajban 1 percig sütjük, és a rákot is hozzáadjuk. A fűszercsokrot kivesszük, és a mártást az összevagdalt petrezselyemmel ízesítjük.
3. A tésztát sóval, olajjal ízesített vízben a csomagoláson feltüntetett előírás szerint megfőzzük. A mártást megsózzuk, megborsozzuk, és a tésztára öntve tálaljuk.