Paradicsom-csicseriborsó püré

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Paradicsom-csicseriborsó püré
Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál citromlé
1 teáskanál kristálycukor
½ dl olívaolaj
2 evőkanál friss bazsalikom
igény szerint olívaolaj
ízlés szerint tengeri só

Elkészítés:

1. Éjszakára beáztatjuk a száraz csicseriborsót. A csicseriborsót forró, sós vízben a feldarabolt vöröshagymával és a babérlevéllel 90 percen át főzzük, vagy amíg megpuhul. Lecsepegtetjük, a babérlevelet eltávolítjuk, fél dl főzővizet félreteszünk.

2. Félbevágjuk a tojásparadicsomot, meghintjük tengeri sóval és olívaolajjal.

3. Előmelegített, 200 °C-os sütőben 30-40 percig sütjük, amíg nagyon megpuhul. A csicseriborsót és a paradicsomot kissé kihűtjük, turmixba tesszük, hozzáadjuk az összenyomott fokhagymagerezdet, a citromlét, a cukrot, az olívaolajat, valamint a félretett főzőlevet; simára turmixoljuk.

4. Belekeverjük az aprított friss bazsalikomot és a frissen reszelt parmezán sajtot.

Paradicsom-csicseriborsó püré
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2794 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Paradicsom-csicseriborsó püré
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
recepttár