Piros paprikapüré

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Piros paprikapüré
Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szál újhagyma
2 evőkanál friss koriander
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál halszósz
2 evőkanál citromlé

Elkészítés:

1. Grillben addig sütjük a piros húsú paprikát, amíg a héja megbarnul, és felhólyagzik. A paprikákat kis tálba tesszük, lefedjük, hagyjuk kissé hűlni. Meghámozzuk, kiszedjük a magokat, a húsát durván feldaraboljuk.

2. A paprikát turmixba tesszük, hozzáadjuk a felaprított újhagymát, az összenyomott fokhagymagerezdet és a finomra vágott kis piros chilit. Simára turmixoljuk, edénybe tesszük, belekeverjük a halszószt (elhagyható), a citromlét és az aprított friss koriandert. Közepes lángon főzzük 5 percig, amíg kissé besűrűsödik.

A paprika sütése:

1. Eltávolítjuk a paprika magjait és hártyáit, a húsát nagyobb, lapos darabokra vágjuk.

2. Forró grill alá tesszük a héjával felfelé, addig sütjük, amíg megfeketedik, és felhólyagosodik. Letakarjuk konyharuhával, és félretesszük.

3. Amikor már kihűlt annyira, hogy megfogjuk, óvatosan meghámozzuk. A sült paprika édesebb a nyersnél.

Piros paprikapüré
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1526 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Piros paprikapüré
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
hírlevél