Fettuccine Alfredo módra

Fettuccine all' Alfredo

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 5 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fettuccine Alfredo módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg fettuccine
20 dkg reszelt parmezán sajt
4 dl tejszín
1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
igény szerint reszelt sajt
A tésztafőzéshez:
1 evőkanál olaj

Elkészítés:

1. A tejszínt felforraljuk, és a reszelt sajtot apránként belekeverjük. Petrezselyemmel, sóval, frissen őrölt borssal fűszerezzük.

2. Közben a tésztát sóval, olajjal ízesített vízben a csomagon olvasható előírás szerinti idő alatt megfőzzük, leszűrjük.

3. A tejszínes mártással összekeverjük, és kis tálkában reszelt sajtot kínálunk hozzá, hogy ki-ki az ízlésének megfelelő mennyiséggel szórja meg vele a tésztát.

Különböző sajtokat kínálhatunk a tésztához. Vehetünk reszelt parmezánt, de a magyar parmezán jellegű, frissen reszelt sajt is megteszi. Kitűnő, ha fele edámi, fele füstölt sajtot keverünk össze.
Sajtos-tejszínes mártás teszi különlegessé ezt az egyszerűen, gyorsan elkészíthető olasz tésztát.
Fettuccine Alfredo módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2621 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Főtt tészták Főtt tészták
(Vince Kiadó, 1999)

Az olasz tészták nem véletlenül oly népszerű világába kalauzol el a könyv. A makaróni vagy a spagetti mellett a töltött tortellini, ravioli vagy az óriás kagylótészta egyszerűbb és különlegesebb változatait ajánlja, de... bővebben...
Fettuccine Alfredo módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Főtt tészták Főtt tészták
(Vince Kiadó, 1999)

Az olasz tészták nem véletlenül oly népszerű világába kalauzol el a könyv. A makaróni vagy a spagetti mellett a töltött tortellini, ravioli vagy az óriás kagylótészta egyszerűbb és különlegesebb változatait ajánlja, de... bővebben...
pinterest