Zöldségcurry

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Zöldségcurry
Adag: 1 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál currypaszta
dl kókusztej
½ szál szeletelt sárgarépa
½ db karcsú, szeletelt padlizsán
5 dkg félbevágott zöldbab
3 ¾ dkg rózsáira bontott brokkoli
½ db szeletelt cukkini
2 és ¼ dkg apró csiperkegomba
1 evőkanál mustármag
½ fej apróra vágott vöröshagyma
½ evőkanál olaj
vagy
½ evőkanál ghee
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A mustármagot száraz serpenyőben pattogásig pirítjuk. Hozzáadjuk a ghee-t vagy az olajat, valamint a hagymát; kevergetve pirítjuk, amíg a hagyma megpuhul. Hozzáadjuk az enyhe currykrémet, és 1 percig kevergetjük, amíg illatozni kezd.

2. Beletesszük a paradicsomot, a joghurtot és a kókusztejet; kis lángon jól elkeverjük. Hozzákeverjük a sárgarépát, és fedő nélkül, kis lángon 5 percig főzzük.

3. Hozzáadjuk a karfiolt és a padlizsánt; 5 percig kis lángon főzzük. Belekeverjük a többi hozzávalót; fedő nélkül 10-12 percig főzzük. Forrón, párolt rizzsel tálaljuk.

Zöldségcurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2234 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Zöldségcurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
szótár