Bolognai spagetti

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 50 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Bolognai spagetti
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
250 dkg hámozott, tört paradicsom
4 ág friss kakukkfű
8 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál paradicsompüré
1 nagyobb fej apróra vágott vöröshagyma
1 és ¼ dl olívaolaj
4 evőkanál vörösbor
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
igény szerint reszelt parmezán sajt
A tésztafőzéshez:
75 dkg spagetti
1 evőkanál olaj

Elkészítés:

1. A darált húst az olívaolaj felén sóval, borssal fűszerezve 10 percig sütjük, hogy a leve elpárologjon. A hagymát a maradék olajban 5 percig pároljuk, és a paradicsompürét hozzáadva 1-2 percig sütjük. A borral felengedve 5 percig pároljuk, majd a húst beleforgatjuk. A paradicsomot is belekeverve fokhagymával, kakukkfűvel, babérlevéllel ízesítjük, és lefedve 45 percig pároljuk. Ekkor a babérlevelet és a kakukkfüvet kidobjuk.

2. Közben a tésztát sóval, olajjal ízesített vízben a csomagon olvasható előírás szerint megfőzzük, és alaposan lecsepegtetjük. Tálba töltve a mártással leöntjük, és reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

Itália minden vidékén másként készítik a spagettit, de talán ennek az észak-olaszországi városnak a specialitása terjedt el leginkább az egész világon.
Bolognai spagetti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2343 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Főtt tészták Főtt tészták
(Vince Kiadó, 1999)

Az olasz tészták nem véletlenül oly népszerű világába kalauzol el a könyv. A makaróni vagy a spagetti mellett a töltött tortellini, ravioli vagy az óriás kagylótészta egyszerűbb és különlegesebb változatait ajánlja, de... bővebben...
Bolognai spagetti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Főtt tészták Főtt tészták
(Vince Kiadó, 1999)

Az olasz tészták nem véletlenül oly népszerű világába kalauzol el a könyv. A makaróni vagy a spagetti mellett a töltött tortellini, ravioli vagy az óriás kagylótészta egyszerűbb és különlegesebb változatait ajánlja, de... bővebben...
ételfotó