Cannelloni

Elkészítési idő: 105 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Cannelloni
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 db cannelloni
3 dkg nyers, apróra vágott sonka
16 dkg csirkemell
10 dkg sovány sertéshús
1 db kissé felvert tojásfehérje
3 dkg reszelt parmezán sajt
1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld
1 fej apróra vágott vöröshagyma
2 dkg vaj
1 evőkanál tej
3 dkg zsemlemorzsa
4 evőkanál főzőtejszín
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint oregánó
A mártáshoz:
7 dkg reszelt edami sajt
½ liter tej
4 dkg finomliszt
6 dkg vaj

Elkészítés:

1. A sütőt 180 °C-ra (gáz 4. fokozat) bemelegítjük. A morzsát a tejben megáztatjuk. A hagymát a vaj felén megfonnyasztjuk. A kétféle húst megdaráljuk, vagy nagyon apróra vágjuk. A morzsával, a tejszínnel, a petrezselyemmel, a sajttal meg a tojásfehérjével összekeverjük, és a sonkát meg a hagymát is hozzáadjuk, sóval, borssal, 1-2 kiskanál oregánóval fűszerezzük.

2. A húsmasszát habzsákkal vagy kiskanállal a tésztatekercsek (cannellonik) üregébe tömködjük.

3. A mártáshoz a lisztet a vaj másik felén megpezsegtetjük, és a tejjel apránként felengedve, kevergetve mártássá főzzük. A sajtot is hozzáadjuk, és a maradék vajat beledobjuk. Egy 20x30 cm-es mély tűzálló tál aljára egy vékony réteg mártást öntünk, és a megtöltött cannellonikat belefektetjük. Rétegenként a mártással megkenjük, és a maradék mártást a tetejére öntjük. Lefedve a sütőben 25 percig sütjük, majd a fedőt levéve 15-20 percig még a sütőben hagyjuk, hogy a teteje szépen megpiruljon.

A húst magunk is megdarálhatjuk, de még egyszerűbb, ha az üzletben darált húst vásárolunk. Nemcsak sertés- és csirkehús keverékéből készíthetjük, de marha- és csirkehúst, illetve sertéshússal kevert marhahúst is vehetünk hozzá.
A húsos raguval töltött vastag tésztatekercs tejszínes-sajtos mártással leöntve, a sütőben aranysárgára sütve egy nagy tál salátával valóban mennyei élvezet.
Cannelloni
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4927 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Főtt tészták Főtt tészták
(Vince Kiadó, 1999)

Az olasz tészták nem véletlenül oly népszerű világába kalauzol el a könyv. A makaróni vagy a spagetti mellett a töltött tortellini, ravioli vagy az óriás kagylótészta egyszerűbb és különlegesebb változatait ajánlja, de... bővebben...
Cannelloni
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Főtt tészták Főtt tészták
(Vince Kiadó, 1999)

Az olasz tészták nem véletlenül oly népszerű világába kalauzol el a könyv. A makaróni vagy a spagetti mellett a töltött tortellini, ravioli vagy az óriás kagylótészta egyszerűbb és különlegesebb változatait ajánlja, de... bővebben...
könyvek