Spenótos tésztasaláta

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Spenótos tésztasaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg morzsolt márványsajt
4 szelet sült, darabolt baconszalonna
1 kisebb fej karikára vágott lilahagyma
5 dkg pirított dió
1 csokor finomra vágott petrezselyemzöld
A tésztához:
2 evőkanál mirelit paraj
2 db simára kevert tojás
1 evőkanál olívaolaj
½ kiskanál
20 dkg finomliszt
A vinegrett-mártáshoz:
másfél evőkanál fehérborecet
1 kisebb fej apróra vágott vöröshagyma
1 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 és ¼ dl olívaolaj
vagy
1 és ¼ dl dióolaj
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors

Elkészítés:

1. A tésztát összeállítjuk. A felolvasztott és kinyomkodott spenótot a tojással együtt gyúrjuk bele. Kinyújtjuk, és kézzel vagy géppel 6 mm széles laposmetéltet vágunk belőle.

2. A vinaigrette-mártáshoz a hagymát a fokhagymával, az ecettel meg az olajjal összedolgozzuk, megsózzuk, megborsozzuk.

3. A tésztát sóval, evőkanálnyi olajjal ízesített vízben 2-3 percig főzzük, hideg vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük.

4. A tésztát a mártásba forgatjuk, és a többi hozzávalóval - többek közt a szalonna zsírjában megpirított dióval - összekeverjük.

A rokfort, spenót, dió íze nagyszerűen illik a zöld laposmetélthez, és remek élvezetet nyújt az ínyenceknek.
Spenótos tésztasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1990 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Főtt tészták Főtt tészták
(Vince Kiadó, 1999)

Az olasz tészták nem véletlenül oly népszerű világába kalauzol el a könyv. A makaróni vagy a spagetti mellett a töltött tortellini, ravioli vagy az óriás kagylótészta egyszerűbb és különlegesebb változatait ajánlja, de... bővebben...
Spenótos tésztasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Főtt tészták Főtt tészták
(Vince Kiadó, 1999)

Az olasz tészták nem véletlenül oly népszerű világába kalauzol el a könyv. A makaróni vagy a spagetti mellett a töltött tortellini, ravioli vagy az óriás kagylótészta egyszerűbb és különlegesebb változatait ajánlja, de... bővebben...
facebook