Masnitészta piros pestóval
Farfalle piros pesztóval
Elkészítési idő:
20 perc
Munkaidő: 10 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A piros pestóhoz a paprikát alaposan lecsepegtetjük, és a mandulával meg a fokhagymával kevergetve kb. 6 percig sütjük, hogy a mandula kissé megpiruljon.
2. A paprikát a mandulával, a fokhagymával turmixgépben pépesítjük, és a sajtot belekeverjük. Megborsozzuk, és állandóan keverve az olívaolajat apránként belecsurgatjuk.
3. A tésztát sóval, olajjal ízesített vízben a csomagoláson olvasható ideig főzzük, alaposan lecsepegtetjük, és a pestóval összekeverjük.
Ízlés szerint több fokhagymát adhatunk bele, vagy szardellapasztával, esetleg összevagdalt csípős paprikával is gazdagíthatjuk.
A klasszikus pestót Olaszországban napon szárított, marinált paradicsommal is szokták gazdagítani (pesto rosso). Ilyen paradicsom híján marinált paprikával tálaljuk.