Masnitészta piros pestóval

Farfalle piros pesztóval

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Masnitészta piros pestóval
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg konzerv marinált paprika
50 dkg masnitészta
1 és ¼ dl olívaolaj
4 dkg reszelt parmezán sajt
2 gerezd fokhagyma
3 dkg hámozott mandula
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt bors
A főzéshez:
1 evőkanál olaj

Elkészítés:

1. A piros pestóhoz a paprikát alaposan lecsepegtetjük, és a mandulával meg a fokhagymával kevergetve kb. 6 percig sütjük, hogy a mandula kissé megpiruljon.

2. A paprikát a mandulával, a fokhagymával turmixgépben pépesítjük, és a sajtot belekeverjük. Megborsozzuk, és állandóan keverve az olívaolajat apránként belecsurgatjuk.

3. A tésztát sóval, olajjal ízesített vízben a csomagoláson olvasható ideig főzzük, alaposan lecsepegtetjük, és a pestóval összekeverjük.

Ízlés szerint több fokhagymát adhatunk bele, vagy szardellapasztával, esetleg összevagdalt csípős paprikával is gazdagíthatjuk.
A klasszikus pestót Olaszországban napon szárított, marinált paradicsommal is szokták gazdagítani (pesto rosso). Ilyen paradicsom híján marinált paprikával tálaljuk.
Masnitészta piros pestóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1515 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Főtt tészták Főtt tészták
(Vince Kiadó, 1999)

Az olasz tészták nem véletlenül oly népszerű világába kalauzol el a könyv. A makaróni vagy a spagetti mellett a töltött tortellini, ravioli vagy az óriás kagylótészta egyszerűbb és különlegesebb változatait ajánlja, de... bővebben...
Masnitészta piros pestóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Főtt tészták Főtt tészták
(Vince Kiadó, 1999)

Az olasz tészták nem véletlenül oly népszerű világába kalauzol el a könyv. A makaróni vagy a spagetti mellett a töltött tortellini, ravioli vagy az óriás kagylótészta egyszerűbb és különlegesebb változatait ajánlja, de... bővebben...
facebook