Orsótészta mentás-bazsalikomos pestóval

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Orsótészta mentás-bazsalikomos pestóval
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 dkg friss menta
3 dkg friss bazsalikom
50 dkg orsótészta
3 evőkanál reszelt parmezán sajt
2 gerezd fokhagyma
3 dkg hámozott mandula
2 dl olívaolaj
10 dkg vékonyra szeletelt parmezán sajt
kevés olaj
ízlés szerint
A díszítéshez:
ízlés szerint mentalevél

Elkészítés:

1. A pestóhoz a mentát a bazsalikommal, a reszelt sajttal, a fokhagymával meg a mandulával mozsárban (esetleg turmixgépben) az olívaolaj felével pépesítjük. Utána az olaj másik felét is beledolgozzuk.

2. Az orsótésztát sóval, olajjal ízesített vízben a csomagon feltüntetett ideig főzzük, leszűrjük, majd a főzőedénybe visszatöltjük.

3. A pestó kétharmad részét, de ízlésünk szerint még többet is a tésztával összekeverünk, és átforrósítjuk. Sajtszeletekkel a tetején, mentalevelekkel díszítve tálaljuk.

Az eredeti pesto menta nélkül, csak bazsalikommal készül. Üvegbe töltve, a tetejére egy kevés olajat locsolva a hűtőszekrényben 1 hétig is eltartható.
Az igazi olasz pestót mindig mozsárban, mozsártörővel kell készíteni, és friss mentalevéllel ízesíteni.
Orsótészta mentás-bazsalikomos pestóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1738 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Főtt tészták Főtt tészták
(Vince Kiadó, 1999)

Az olasz tészták nem véletlenül oly népszerű világába kalauzol el a könyv. A makaróni vagy a spagetti mellett a töltött tortellini, ravioli vagy az óriás kagylótészta egyszerűbb és különlegesebb változatait ajánlja, de... bővebben...
Orsótészta mentás-bazsalikomos pestóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Főtt tészták Főtt tészták
(Vince Kiadó, 1999)

Az olasz tészták nem véletlenül oly népszerű világába kalauzol el a könyv. A makaróni vagy a spagetti mellett a töltött tortellini, ravioli vagy az óriás kagylótészta egyszerűbb és különlegesebb változatait ajánlja, de... bővebben...
lexikon