Tortellini tejszínes gombamártással

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tortellini tejszínes gombamártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg szeletelt gomba
5 dl tejszín
50 dkg friss tortellini
4 dkg vaj
1 fej karikára vágott vöröshagyma
1 evőkanál citromlé
2 evőkanál vörösbor
1 evőkanál olaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A vajat teflonserpenyőben felolvasztjuk, és a hagymát megpároljuk benne, de nem pirítjuk meg. A gombát beleforgatjuk, citromlével meglocsoljuk, és megsózva 10-15 perc alatt puhára, szárazra pároljuk. A borral meglocsolva még 2-3 percig a tűzön kevergetjük, majd a tejszínnel felöntjük. Kis lángon, időnként megkeverve besűrítjük, a végén sóval, őrölt borssal fűszerezzük. Akkor jó, ha a belemártott kanalat a mártás bevonja.

2. Közben a tésztát sóval, evőkanálnyi olajjal ízesített vízben a csomagoláson olvasható előírás szerint megfőzzük. Utána alaposan lecsepegtetjük, megmelegített mélytányérokba adjuk, a mártással leöntjük, és frissen borsot őrölünk rá.

Száraz vörösbort kínáljunk hozzá.
Még zamatosabb, ha szárított erdei gombából készítjük, de ilyenkor a gombát párolás előtt alaposan meg kell mosni, be kell áztatni és ki kell nyomkodni.
Tortellini tejszínes gombamártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3032 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Főtt tészták Főtt tészták
(Vince Kiadó, 1999)

Az olasz tészták nem véletlenül oly népszerű világába kalauzol el a könyv. A makaróni vagy a spagetti mellett a töltött tortellini, ravioli vagy az óriás kagylótészta egyszerűbb és különlegesebb változatait ajánlja, de... bővebben...
Tortellini tejszínes gombamártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Főtt tészták Főtt tészták
(Vince Kiadó, 1999)

Az olasz tészták nem véletlenül oly népszerű világába kalauzol el a könyv. A makaróni vagy a spagetti mellett a töltött tortellini, ravioli vagy az óriás kagylótészta egyszerűbb és különlegesebb változatait ajánlja, de... bővebben...
van itthon