Fűszermagos burgonyacurry

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető olcsó
Fűszermagos burgonyacurry
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 nagyobb burgonya
1 teáskanál koriandermag
2 teáskanál mustármag
2 evőkanál szezámmag
1 evőkanál olaj
1 teáskanál római kömény
½ teáskanál kurkuma
1 teáskanál apróra vágott, friss chilipaprika
2 teáskanál finomra reszelt citromhéj
2 evőkanál citromlé
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A burgonyát puhára főzzük vagy pároljuk. Kihűtjük, meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk. Nagy, vastag aljú edényben középmelegre hevítjük az olajat. Állandóan kevergetve, 1 percig pirítjuk benne a római köményt, a koriandert és a mustármagot.

2. Hozzáadjuk a szezámmagot; még 1-2 percig pirítjuk kevergetve, amíg a szezámmag aranysárga lesz. Hozzáadjuk a kurkumát, a chilit, a burgonyát, a citromhéjat és -levet. Jól összekeverjük, és átmelegítjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Vöröshagymát és burgonyát ne tároljunk egymás mellett, mert a hagymából felszabaduló gázok megrohasztják a burgonyát.
Fűszermagos burgonyacurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1553 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Fűszermagos burgonyacurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
lexikon