Hirtelen sült rozmaringos burgonya

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Hirtelen sült rozmaringos burgonya
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg apró újburgonya
1 evőkanál friss, finomra vágott rozmaring
3 dkg vaj
2 evőkanál olívaolaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 teáskanál tengeri só
½ teáskanál törött fekete bors
ízlés szerint őrölt feketebors

Elkészítés:

1. A burgonyát megmossuk, papírtörlővel leitatjuk, majd félbevágjuk, és éppen csak puhára főzzük vagy pároljuk. Lecsepegtetjük; kissé lehűtjük.

2. Nagy, vastag aljú edényben felhevítjük a vajat és az olajat. Amikor felhabzik, beletesszük a burgonyát, és megszórjuk őrölt borssal. Közepes lángon 5-10 percig sütjük, amíg aranyló és ropogós lesz, többször megrázogatjuk, hogy a burgonyadarabok egyformán átsüljenek.

3. Belekeverjük a fokhagymát, a rozmaringot és a sót. Még 1 percig sütjük, hogy a fűszerek egyenletesen bevonják a burgonyadarabokat. Hozzáadjuk a törött borsot, jól megkeverjük. Forrón vagy melegen tálaljuk.

A burgonyát ugyanígy készíthetjük finom friss kakukkfűvel vagy petrezselyemmel is.
Hirtelen sült rozmaringos burgonya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2016 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Hirtelen sült rozmaringos burgonya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
recept beküldése