Töltött cukkinivirág

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 és fél dkg ricotta sajt
2 evőkanál friss, apróra vágott metélőhagyma
4 dkg sima liszt
6 dkg reszelt cheddar sajt
vagy
6 dkg reszelt mozzarella sajt
A paradicsommártáshoz:
1 evőkanál olívaolaj
1 kisebb fej finomra aprított vöröshagyma
1 gerezd zúzott fokhagyma
42 és fél dkg hámozottparadicsom-konzerv
½ teáskanál szárított oregánó
A sütéshez:
igény szerint olaj
A tésztához:
1 ¾ dl hideg víz
1 db kissé felvert tojás
12 és fél dkg sima liszt

Elkészítés:

1. Kis tálban összekeverjük a ricottát, a cheddart vagy mozzarellát és a metélőhagymát.

2. Óvatosan kinyitjuk a cukkinivirágokat, a porzószálakat eltávolítjuk, majd belekanalazzuk a sajtos keveréket. A virágokat összecsukjuk, a végüket megcsavarjuk, hogy jól zárjon. Vékonyan meghintjük őket liszttel, a fölösleget lerázzuk.

3. A lisztet közepes tálba tesszük; mélyedést készítünk a közepébe. Beleöntjük a tojást és a vizet; fakanállal vagy robotgéppel simára keverjük.

4. Közepes serpenyőben bő olajat hevítünk. Amikor gyöngyözni kezd, húsfogóval a tésztába mártjuk, majd az olajba tesszük a virágokat. Aranysárgára sütjük őket, majd papírtörlőn leitatjuk. Melegen, paradicsommártással tálaljuk.

5. Kis edényben felhevítjük az olajat, beletesszük a vöröshagymát. Közepes lángon 3 percig pirítjuk, amíg megpuhul. Hozzáadjuk a fokhagymát, még 1 percig pirítjuk. Belekeverjük a paradicsomot és az oregánót. Felforraljuk, majd kis lángon főzzük 10 percig. Forrón tálaljuk.

A kis cukkinivirágokhoz gyakran tartozik apró cukkini is. Nagyobb virágok néha cukkini nélkül is kaphatók.
Töltött cukkinivirág
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1368 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Töltött cukkinivirág
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
facebook