Röszti

Rösti

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető olcsó
Röszti
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg burgonya
6 dkg vaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A burgonyát előző nap bő, forró vízben éppen csak puhára főzzük. Lecsepegtetjük, kihűtjük, meghámozzuk. Lefedjük, egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Nagy lyukú reszelőn lereszeljük, sózzuk, borsozzuk.

2. A vaj felét felhevítjük közepes méretű, vastag aljú serpenyőben; amikor felhabzik, beletesszük a burgonyát, és lenyomkodjuk, hogy egyenletes, vékony rétegben terüljön el. Közepes lángon 15-20 percig sütjük, vagy amíg a burgonya alja ropogós és aranybarna lesz, de ne égjen meg. A serpenyőt rázogatjuk, hogy a burgonya ne ragadjon le. A serpenyőre nagy tányért teszünk, erre fordítjuk rá a röstit.

3. A serpenyőben felhevítjük a maradék vajat, a röstit a sült felével felfelé visszacsúsztatjuk a serpenyőbe, és még 15-20 percig sütjük, amíg a másik fele is ropogós és aranybarna lesz. Melegen, cikkekre vágva, zöldsalátával tálaljuk.

Röszti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1451 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Röszti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
facebook