Borsós burgonyacurry



Elkészítés:
1. A burgonyát nagy kockákra vágjuk. Nagy, mély serpenyőben zsiradék nélkül addig pirítjuk a mustármagot, amíg pattogni kezd.
2. Hozzáadjuk a ghee-t, a vöröshagymát, a fokhagymát meg a gyömbért, és kevergetve puhára pirítjuk. Beleszórjuk a kurkumát, a chilit, a római köményt és a garam masalát, hozzáadjuk a burgonyát, sózzuk, borsozzuk. Jól megkeverjük.
3. Felöntjük a vízzel, és lefedve, kis lángon főzzük 15-20 percig, amíg a burgonya kissé megpuhul. Hozzáadjuk a borsót, megkeverjük; lefedve, kis lángon főzzük 3-5 percig, amíg a burgonya megpuhul, és elfő a leve. Belekeverjük a mentát, és forrón vagy melegen tálaljuk.
Garam masala

1. Egy serpenyőbe tesszük a koriandermagot, a kardamom tokot, a rómaikömény magot, a szemes fekete borsot, a szegfűszeget és fahéjat, és közepes hőfokon keverve sütjük, míg illatozni kezd.
2. A kardamom tokokat kinyitjuk, csak a magokat tartjuk meg. A megpörkölt fűszereket robotgépbe vagy turmixgépbe tesszük egy egész frissen reszelt szerecsendióval, és porrá őröljük.
3. Vagy azonnal felhasználjuk, vagy légmentesen záródó üvegben tároljuk.