Borsós burgonyacurry

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető olcsó
Borsós burgonyacurry
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg hámozott burgonya
10 dkg friss zöldborsó
vagy
2 evőkanál apróra vágott, friss menta
1 teáskanál garam masala
1 teáskanál őrölt római kömény
½ teáskanál chilipor
1 teáskanál kurkuma
2 teáskanál frissen reszelt gyömbér
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 fej szeletelt vöröshagyma
2 teáskanál barna mustármag
1 és ¼ dl víz
2 evőkanál olaj
vagy
2 evőkanál ghee
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A burgonyát nagy kockákra vágjuk. Nagy, mély serpenyőben zsiradék nélkül addig pirítjuk a mustármagot, amíg pattogni kezd.

2. Hozzáadjuk a ghee-t, a vöröshagymát, a fokhagymát meg a gyömbért, és kevergetve puhára pirítjuk. Beleszórjuk a kurkumát, a chilit, a római köményt és a garam masalát, hozzáadjuk a burgonyát, sózzuk, borsozzuk. Jól megkeverjük.

3. Felöntjük a vízzel, és lefedve, kis lángon főzzük 15-20 percig, amíg a burgonya kissé megpuhul. Hozzáadjuk a borsót, megkeverjük; lefedve, kis lángon főzzük 3-5 percig, amíg a burgonya megpuhul, és elfő a leve. Belekeverjük a mentát, és forrón vagy melegen tálaljuk.

A megráncosodott burgonyát felfrissíthetjük, ha néhány órán át hideg vízben áztatjuk.
Vöröshagymát és burgonyát ne tároljunk egymás mellett, mert a hagymából felszabaduló gázok megrohasztják a burgonyát.
Finomabb lesz, ha a burgonyát - a héjában főttet is - erősebben sózott vízben főzzük. Nem tudjuk elsózni, mert a burgonya csak kellő mennyiségű sót vesz fel. A salátához szánt burgonyának, kanálka ecetet vagy citromlevet téve a főzővízébe, jobb tartása lesz.

Garam masala

Garam masala
4 evőkanál koriandermag
3 evőkanál kardamonhüvely
3 rúd fahéj
2 evőkanál római kömény
1 evőkanál egész feketebors
1 teáskanál szegfűszeg
1 db frissen reszelt szerecsendió

1. Egy serpenyőbe tesszük a koriandermagot, a kardamom tokot, a rómaikömény magot, a szemes fekete borsot, a szegfűszeget és fahéjat, és közepes hőfokon keverve sütjük, míg illatozni kezd.

2. A kardamom tokokat kinyitjuk, csak a magokat tartjuk meg. A megpörkölt fűszereket robotgépbe vagy turmixgépbe tesszük egy egész frissen reszelt szerecsendióval, és porrá őröljük.

3. Vagy azonnal felhasználjuk, vagy légmentesen záródó üvegben tároljuk.

Borsós burgonyacurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1576 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Borsós burgonyacurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
van itthon