Zöldséges-zöldfűszeres metélt

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zöldséges-zöldfűszeres metélt
Adag: 4-6 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 teáskanál friss, apróra vágott petrezselyemzöld
2 teáskanál friss, apróra vágott bazsalikom
37 és fél dkg friss rizsmetélt
1 szál ferdén vékonyra szeletelt sárgarépa
2 db hámozott paradicsom
1 szál szeletelt szárzeller
1 evőkanál Taco fűszerkeverék
1 fej apróra vágott vöröshagyma
3 dkg vaj
1 evőkanál olaj
1 db kimagozott, csíkokra vágott piros chilipaprika
2 evőkanál sűrített paradicsom
1 és ¼ dl vörösbor
1 és ¼ dl zöldségalaplé

Elkészítés:

1. Egy edényben felhevítjük a vajat és az olajat. Beletesszük a hagymát, a chilit, a zellert és a sárgarépát; közepes lángon 5 percig pirítjuk. A paradicsomot vékony szeletekre vágjuk, a magját kikaparjuk. Az előbbiekhez adjuk a fűszerkeveréket, a sűrített paradicsomot, a paradicsomot, a bort, a babérlevelet és az alaplét; felforraljuk. Kis lángon, néha megkeverve 15 percig főzzük. Hozzáadjuk a zöldfűszereket, jól összekeverjük.

2. A tésztát bő, forró vízben rugalmasra főzzük; lecsepegtetjük. Elkeverjük a mártással, és tálaljuk.

Zöldségalaplé

Zöldségalaplé
5 nagyobb szál sárgarépa
2 nagyobb szál pasztinák
5 szál apróra vágott zellerszár
1 csokor zöldfűszer
30 dl víz
2 evőkanál olaj
4 nagyobb fej vöröshagyma
1 csokor friss zöldfűszer
1 teáskanál szemes fekete bors

1. Előmelegítjük a sütőt 210 °C-ra (gázsütő 6-7. fokozat). Felhevítünk az olajat egy nagy edényben; hozzáadjuk a következő zöldségeket, hámozatlanul és feldarabolva: vöröshagyma, sárgarépa és pasztinák. A zöldséget megforgatjuk az olajban, és 30 percig pirítjuk.

2. A pirított zöldségeket nagy, vastag aljú edénybe tesszük át. Hozzáadjuk a felaprított zellerszárat (levelekkel együtt), a babérlevelet, a csokornyi friss fűszernövényt, a szemes fekete borsot és a vizet. 3. Lassan felforraljuk, takarékra tesszük, és lassú tűzön, fedő nélkül 60 percen át főzzük, vagy amíg a folyadék fele el nem párolog. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőszekrényben tároljuk. Ha a tetején zsír gyűlik össze, leszedjük.

Zöldséges-zöldfűszeres metélt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1714 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Zöldséges-zöldfűszeres metélt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
tippek, fortélyok