Thai csirkeszárny

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Thai csirkeszárny
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál gyömbérpor
3 evőkanál méz
2 szál csíkokra vágott újhagyma
4 gerezd tört fokhagyma
4 szem bors
1 kiskanál koriandermag
másfél evőkanál halszósz
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál friss, összevágott koriander
ízlés szerint chiliszósz

Elkészítés:

1. A szárnyak csücskét levágjuk, a maradékot úgy hasítjuk be, hogy háromszögletű húsdarabot kapjunk. Porcelán- vagy cseréptálba rakjuk.

2. A pácléhoz a fokhagymát a borssal, a koriandermaggal és a gyömbérrel mozsárban összetörjük, majd a halmártással (halárusoknál kapható), mézzel és szójamártással összekeverjük. A szárnyakat bedörzsöljük vele, és a tálat folpackkal letakarva egy napra jégbe hűtjük.

3. A sütőt 210 °C-ra (gáz 7. fokozat) bemelegítjük. A szárnyakat bőrös felükkel felfelé tepsire fektetjük, és 1 óráig sütjük.

4. A forró szárnyakat újhagymával és friss korianderrel megszórva tálaljuk. Kitűnő, ha kis tálkában chilimártást adunk hozzá, hogy a szárnyakat abba mártogatva ehessük. Adjunk az asztalra bőven papírszalvétát, esetleg kis tálkában kézmosó vizet is, mert a szárnyakat kézzel szokás enni.

Gyömbér, koriander és a halmártás adja meg ennek a ropogós pecsenyének a különleges ízét, zamatát.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.

Chiliszósz

Chiliszósz
2.5 dkg szárított chilipaprika
5 dkg szárított sárgabarack
1 kiskanál kukoricaliszt
2.5 dl fehér ecet
1 kiskanál
1 kiskanál kristálycukor

A durvára darált szárított chilipaprikát és a földarabolt sárgabarackot a többi alapanyaggal összekeverjük egy serpenyőben, majd felforraljuk. Ezután lassú tűzön 5-6 percig főzzük, vagy addig, amíg a szósz besűrűsödik. Lehűtjük és tálaljuk.

Thai csirkeszárny
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2038 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2007)

Egyszerű, de jól ízesített sült csirkére vágyik? Vagy kíváncsi az angol királynő koronázási lakomájára készített pecsenyére? Ebben a gyönyörű képekkel illusztrált könyvben meleg és hideg csirkehúsos ételek sorát... bővebben...
Thai csirkeszárny
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2007)

Egyszerű, de jól ízesített sült csirkére vágyik? Vagy kíváncsi az angol királynő koronázási lakomájára készített pecsenyére? Ebben a gyönyörű képekkel illusztrált könyvben meleg és hideg csirkehúsos ételek sorát... bővebben...
könyvek