Csirkemájsaláta pirítóssal

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csirkemájsaláta pirítóssal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg csirkemáj
1 nagyobb fejes saláta
2 evőkanál gyenge ecet
3 fej összevágott vöröshagyma
3 dkg vaj
2 szelet héja nélkül, kockára vágott kenyér
1 dl olaj
20 dkg húsos, csíkokra vágott füstölt szalonna
csipet
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors
A vinegrett-mártáshoz:
1 dl olaj
3 evőkanál borecet
másfél evőkanál francia mustár

Elkészítés:

1. A salátát leveleire szedjük, megmossuk, megszikkasztjuk, és a hűtőszekrénybe tesszük.

2. A szalonnacsíkokat ropogósra kisütjük, és papírtörölközőre szedve leitatjuk.

3. A kenyérkockákat az olajon ropogós pirosra sütjük, kiszedjük, megsózzuk, és melegen tartjuk.

4. A májakat lehártyázzuk, az esetleg rajtuk lévő zöld részeket kivágjuk. Utána a májakat felszeleteljük. A vajon erős lángon kevergetve 2 percig sütjük, majd megsózva, megborsozva tányérra szedjük. Az ecetet a visszamaradt pecsenyelébe keverjük, összeforraljuk, majd a májra öntjük.

5. A vinegrette-mártáshoz a borecetet a mustárral apránként összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk.

6. A tálat salátalevelekkel kibéleljük, a vinegrettel meglocsoljuk, és a májat, a szalonnát meg a pirítóst rászórjuk, az ecetes pecsenyelével megöntözzük.

A csirkemáj zamata különleges, húsa lágy, szelíd. Addig szabad sütni, amíg a közepe még kissé rózsaszínű. Kiváló hozzá a vinegrett-mártás.
Csirkemájsaláta pirítóssal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1681 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2007)

Egyszerű, de jól ízesített sült csirkére vágyik? Vagy kíváncsi az angol királynő koronázási lakomájára készített pecsenyére? Ebben a gyönyörű képekkel illusztrált könyvben meleg és hideg csirkehúsos ételek sorát... bővebben...
Csirkemájsaláta pirítóssal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2007)

Egyszerű, de jól ízesített sült csirkére vágyik? Vagy kíváncsi az angol királynő koronázási lakomájára készített pecsenyére? Ebben a gyönyörű képekkel illusztrált könyvben meleg és hideg csirkehúsos ételek sorát... bővebben...
most van szezonja