Csirkemájsaláta pirítóssal



Elkészítés:
1. A salátát leveleire szedjük, megmossuk, megszikkasztjuk, és a hűtőszekrénybe tesszük.
2. A szalonnacsíkokat ropogósra kisütjük, és papírtörölközőre szedve leitatjuk.
3. A kenyérkockákat az olajon ropogós pirosra sütjük, kiszedjük, megsózzuk, és melegen tartjuk.
4. A májakat lehártyázzuk, az esetleg rajtuk lévő zöld részeket kivágjuk. Utána a májakat felszeleteljük. A vajon erős lángon kevergetve 2 percig sütjük, majd megsózva, megborsozva tányérra szedjük. Az ecetet a visszamaradt pecsenyelébe keverjük, összeforraljuk, majd a májra öntjük.
5. A vinegrette-mártáshoz a borecetet a mustárral apránként összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk.
6. A tálat salátalevelekkel kibéleljük, a vinegrettel meglocsoljuk, és a májat, a szalonnát meg a pirítóst rászórjuk, az ecetes pecsenyelével megöntözzük.