Tárkonyos-paradicsomos csirke

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tárkonyos-paradicsomos csirke
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
120 dkg egész csirke
100 dkg paradicsom
2 dkg liszt
2 dkg puha vaj
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors
A köretnek:
igény szerint rizs
A sütéshez:
igény szerint vaj
vagy
igény szerint olaj
A tálaláshoz:
1 ág friss tárkony
Az ecet hígításához:
2 dl víz

Elkészítés:

1. A csirkét négy vagy nyolc darabba vágjuk, és megsózzuk, megborsozzuk. Serpenyőben egy kevés olajat forrósítunk, és a csirkedarabokat több részletben, először a bőrös felükkel lefelé belerakjuk, megsütjük, majd megfordítva a másik felüket is megpirítjuk. Utána kiszedjük és félretesszük. A serpenyőben maradt olajat kiöntjük.

2. A húst a serpenyőbe visszarakva az ecet felével leöntjük, és lefedve kb. 10 percig forraljuk, hogy a beleszúrt tű nyomán már színtelen lé jöjjön ki belőle. Utána a csirkét kiszedjük, letakarjuk, a levét melegen tartjuk.

3. A paradicsomok héját kereszt alakban behasítjuk, rövid időre forrásban lévő vízbe mártjuk, majd szűrőlapáttal kiszedve a héját lehúzzuk. A paradicsomot félbevágva, a magját kikaparjuk, és a húsát nyolc darabba aprítjuk. A maradék ecetet a vízzel felforraljuk. A vajat a liszttel kikeverjük, és a felhígított ecettel felengedve, kevergetve mártássá főzzük. A csirkedarabokat és a paradicsomot belerakva 10 percig főzzük, kissé besűrítjük, utánaízesítjük. Tálaláskor az összevagdalt friss tárkonnyal megszórjuk, és párolt rizs kíséretében adjuk asztalra.

Tárkonyecetet házilag is készíthetünk, ha egy üvegbe friss tárkonyágakat rakunk, és fehér vagy vörös borecettel leöntve egy hétig áztatjuk, majd leszűrjük. Nemcsak tárkonnyal, de más zöldfűszerrel is készíthetünk különleges ecetet.
Lyonból, a burgundiai szőlőhegyek közelében fekvő francia városból származik ez a különleges pecsenye. A tárkonyecettel ízesített paradicsomtól különlegesen pikánssá válik, amit a tetejére szórt friss tárkonylevél még érdekesebbé tesz.
Tárkonyos-paradicsomos csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1874 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2007)

Egyszerű, de jól ízesített sült csirkére vágyik? Vagy kíváncsi az angol királynő koronázási lakomájára készített pecsenyére? Ebben a gyönyörű képekkel illusztrált könyvben meleg és hideg csirkehúsos ételek sorát... bővebben...
Tárkonyos-paradicsomos csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2007)

Egyszerű, de jól ízesített sült csirkére vágyik? Vagy kíváncsi az angol királynő koronázási lakomájára készített pecsenyére? Ebben a gyönyörű képekkel illusztrált könyvben meleg és hideg csirkehúsos ételek sorát... bővebben...
van itthon