Gyors csípős csirke



Elkészítés:
1. Két db egy kilós, vagy 4 db 50 dkg-os csirkét vásároljunk. A csirke melléből a villáscsontot eltávolítjuk. A sütőt 180 °C-ra (gáz 4. fokozat) bemelegítjük.
2. A szárnyas belsejét papírtörlővel kitöröljük. A gerinc mentén behasítjuk, és a gerinccsontot óvatosan kifejtjük anélkül, hogy a húst vagy a bőrt megsértenénk. Utána a szárnyast a hátára fektetjük, és a mellcsontot összetörjük. A szárnyak hegyes végét a csirke belsejébe hajtjuk, hústűvel rögzítjük. Ha nincs hústűnk, hegyes fogvájót is használhatunk hozzá. A mellével felfelé kiolajozott tepsire vagy tűzálló tálra fektetjük.
3. A szárnyast megsózzuk, megborsozzuk, és vajjal vagy olajjal megkenjük. 40-45 perc alatt a sütőben megsütjük. Akkor jó, ha a saját levét elpárologta, és csak tiszta zsiradék maradt alatta.
4. Utána a csirkét mustárral kissé bekenjük, zsemlemorzsával bedörzsöljük, és olajjal vagy vajjal ismét megkenjük. Grillben vagy jó forró sütőben szépen megpirítjuk, és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.