Korianderes göngyölt csirke kurkumával és mandulával



Elkészítés:
1. A sütőt 200 °C-ra (gáz 6. fokozat) bemelegítjük. A félbevágott csirkemelleket úgy hasítjuk be, hogy széthajtva szeleteket kapjunk, és kissé kiverjük. Megsózzuk, megborsozzuk, és száráról lehúzott korianderleveleket fektetünk rá. A húst egyenként összegöngyöljük, és zsineggel átkötjük.
2. A tekercseket az olajon körös-körül átsütjük, a kurkumával megszórjuk, és a csirkehúslevessel felengedett pecsenyelébe forgatjuk, hogy a húst ízesítse. A mandulát is beleszórjuk, és az edényt a sütőbe rakjuk. Addig sütjük, amíg a hús meg nem puhult.
3. A tekercseket a levéből kiszedjük, és melegen tartjuk. A mandulát szűrőlapáttal kiszedjük, papírtörlőn kissé leitatjuk, majd megdaráljuk. A visszamaradt pecsenyelevet átszűrjük, és a mandulát belekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk.
4. A pecsenyéről a zsineget lebontjuk, és a hústekercseket 8-8 szeletre vágjuk. A mártást forró tálra öntjük, a hússzeleteket ráfektetjük, és friss korianderlevelekkel megszórjuk.
Csirke alapleves

1. A csirkecsontot és a farhátat apróra vágjuk, és a kockára vágott vöröshagymával, sárgarépával, zellerdarabbal együtt fazékba rakjuk. A borssal és a bouquet garnival fűszerezzük, (1. kép) és felöntjük a vízzel.
2. Felforraljuk, és 2-3 óráig kis lángon főzzük. A tetején képződő habot szűrőlapáttal időnként leszedjük (2. kép). Utána sűrű szűrőn átszűrjük, és kihűlni hagyjuk.
3. Egy éjjelen át hideg helyen állni hagyjuk, majd papírtörlővel a tetején képződött zsírt leszedjük (3. kép).
4. A levest félliternyire beforraljuk, és formába, esetleg a jégkockatartóba töltve megfagyasztjuk. Ahhoz, hogy 20 deciliter levest kapjunk, 15 deciliter vízzel fel kell hígítani.