Tagliatelle márványsajttal és cukkinivel

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tagliatelle márványsajttal és cukkinivel
Adag: 6 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db szeletelt cukkini
10 dkg morzsolt márványsajt
50 dkg tagliatelle
vagy
50 dkg zöld tagliatelle
3 dkg vaj
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 dl fehérbor
3 dl tejszín
2 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
ízlés szerint friss, apróra vágott petrezselyemzöld

Elkészítés:

1. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat. Beletesszük a cukkinit meg a fokhagymát, és addig pirítjuk, amíg a cukkini megpuhul. Belekeverjük a bort, a márványsajtot, a tejszínt és a borsot. Kis lángon főzzük 10 percig.

2. A tagliatellét nagy fazék forró vízben 6-8 percig főzzük, amíg megpuhul. Lecsepegtetjük, meleg vízzel leöblítjük, ismét lecsepegtetjük.

3. A tésztát visszatesszük a fazékba. Ráöntjük a mártást, és kis lángra téve alaposan összekeverjük a tésztával. Parmezánnal és petrezselyemmel meghintve tálaljuk.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Tagliatelle márványsajttal és cukkinivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1465 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Tagliatelle márványsajttal és cukkinivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
facebook