Csípős burgonyasaláta

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető olcsó
Kép nélkül
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg apró, félbevágott újburgonya
25 dkg tisztított, darabolt zöldbab
Az öntethez:
2 db kimagozott, csíkokra vágott piros chilipaprika
½ teáskanál köménymag
1 evőkanál vörösborecet
½ dl olívaolaj
1 gerezd zúzott fokhagyma
másfél dkg apróra vágott, friss koriander

Elkészítés:

1. A burgonyát 20 percig kis lángon főzzük, amíg éppen csak megpuhul; lecsepegtetjük, félretesszük. A ferdén feldarabolt babot forró vízben blansírozzuk 2 percig, vagy amíg zöld színét megőrzi, de éppen csak kezd puhulni; lecsepegtetjük, félretesszük.

2. Habverővel 2 percig verjük az öntet hozzávalóit, amíg összeáll. Az öntetet az összekevert burgonyára és babra öntjük.

Azonnal tálaljuk, másként elszíneződik.

Könnyen és gyorsan eltávolítható az újburgonya héja, ha néhány percre forrásban lévő vízbe mártjuk, majd hideg vízzel lehűtjük és fém edénysúrolóval megdörzsöljük.
Csípős burgonyasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1425 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Kép nélkül
Csípős burgonyasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
szótár