Csípős burgonyasaláta
Elkészítési idő:
35 perc
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
olcsó



Adag: 6 főre
Az öntethez:
Elkészítés:
1. A burgonyát 20 percig kis lángon főzzük, amíg éppen csak megpuhul; lecsepegtetjük, félretesszük. A ferdén feldarabolt babot forró vízben blansírozzuk 2 percig, vagy amíg zöld színét megőrzi, de éppen csak kezd puhulni; lecsepegtetjük, félretesszük.
2. Habverővel 2 percig verjük az öntet hozzávalóit, amíg összeáll. Az öntetet az összekevert burgonyára és babra öntjük.
Azonnal tálaljuk, másként elszíneződik.
Könnyen és gyorsan eltávolítható az újburgonya héja, ha néhány percre forrásban lévő vízbe mártjuk, majd hideg vízzel lehűtjük és fém edénysúrolóval megdörzsöljük.