Diós citrussaláta
Elkészítési idő:
20 perc
Munkaidő: 20 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 8 főre
Az öntethez:
Elkészítés:
1. A narancsot és a grépfrútot meghámozzuk, a fehér belső héjukat és a hártyáikat is gondosan eltávolítjuk. A gyümölcshúst kimagozzuk, és feldaraboljuk. A cukorborsóra forró vizet öntünk, 2 percig állni hagyjuk. A borsót ezután jeges vízbe merítjük. Lecsepegtetjük, papírtörlőre téve leszárítjuk. Nagy tálba tesszük a gyümölcsöt, a borsót, a zsombort, az összetépett salátát, az uborkát és a diót.
2. Lezárt üvegben jól összerázzuk az öntet összes hozzávalóját.
3. Az öntetet a salátára locsoljuk, a salátát összekeverjük.
A citrusféléket - a belső fehér hártyával együtt - a következőképpen hámozzuk meg: a gyümölcsöt kettévágjuk, majd a tetejéről is levágunk egy szeletet. A nagyobbik vágott felületre fektetjük, és felülről lefelé vágva körbeszeleteljük.
Édes, muskotályos fehérbor illik hozzá.