Mexikói babsaláta avokádóval



Elkészítés:
1. A babot szűrőben folyó vízzel jól leöblítjük. Alaposan lecsepegtetjük, összekeverjük a paradicsommal és a nem csípős salsával.
2. A tányérokon elrendezzük a chipset, rászórjuk a salátát, erre halmozzuk a babos keveréket és az avokádót. Reszelt sajttal meghintve tálaljuk.
Tortilla

1. Nagy tálban összekeverjük a kétféle lisztet. A közepébe mélyedést készítünk, fokozatosan hozzáadjuk a meleg vizet. Késsel kemény tésztát készítünk. Lisztezett felületen 3 percig gyúrjuk, vagy amíg sima lesz.
2. A tésztát 16 egyenlő részre osztjuk. Az adagokat lisztezett felületen 20 cm átmérőjű körré nyújtjuk. Minden kört letakarunk műanyag fóliával, amíg a többit készítjük.
3. Egy nagy, vastag aljú serpenyőt szárazon felforrósítunk. Beleteszünk egy tortillát. Amikor a széle kezd kissé felkunkorodni, megfordítjuk, és megsütjük a másik oldalát is. Mindkét oldalnak elegendő néhány másodperc. Ha a serpenyőben égni kezd a felesleges liszt, papírtörlővel kitöröljük.