Csicseriborsó-saláta olajbogyóval

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csicseriborsó-saláta olajbogyóval
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dkg kimagozott fekete olajbogyó
1 teáskanál méz
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 kisebb kígyóuborka
2 db paradicsom
1 kisebb lilahagyma
3 evőkanál apróra vágott, friss petrezselyem
1 evőkanál citromlé
3 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

1. A csicseriborsót annyi hideg vízbe tesszük, hogy ellepje. Egy éjszakán át áztatjuk. Lecsepegtetjük, fazékba tesszük, friss vízzel töltjük fel, és 25 perc alatt éppen hogy puhára főzzük. Lecsepegtetjük, kihűtjük.

2. Az uborkát hosszában kettészeljük, kimagozzuk, 1 cm vastag szeletekre vágjuk. A paradicsomot csicseriborsónyi kockákra vágjuk, a hagymát finomra aprítjuk. Tálalótálba tesszük a csicseriborsót, az uborkát, a paradicsomot, a hagymát, a petrezselymet és az olajbogyót.

3. Zárható üvegben összerázzuk a citromlét, a fokhagymát, az olajat és a mézet. A salátára öntjük, és óvatosan összekeverjük. Szobahőmérsékleten tálaljuk.

Csicseriborsó-saláta olajbogyóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1808 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Csicseriborsó-saláta olajbogyóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
könyvek